avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
As dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie deoarece am avut o luna si jumatate intrerupere.
Am lucrat 3 luni la o firma (contract perioada determinata) si in 15 august 2011 s-a incheiat contractul. Urmatoarea angajare o am de la data de 04 oct 2011 pana in prezent. Momentan sunt insarcinata in 5 saptamani.
Intrebarea mea este daca voi beneficia de aceasta indemnizatie de crestere a copilului avand acea pauza de o luna si jumatate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 25 Ianuarie 2012
Pot intra in CIC persoanele care au realizat venituri supuse impozitului pe venit pe o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.Cele 12 luni trebuie sa fie lucrate consecutiv.
in calculul celor 12 luni se ia in considerare si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului,
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile asimilate..
Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel mentionmat mai sus ... art.4 alin.1-3 din OUG nr.111/2010.

Care este data preconizata a nasterii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii dehel dehel buna ziua am si eu o intrebare va rog.pina la data de 29 iulie 2011 am fost in indemnizatie pt cresterea copilului cu grad grav apoi pe data 1.09.2011 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? crystinik_p18 crystinik_p18 buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: in anul 2011 am fost angajata la doua firme, la prima din martie-octombrie si la cealalta din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cic alinaparvu alinaparvu Buna ziua. As dori sa stiu, daca voi beneficia de drepturi in calitate de gravida salariata, in urmatoarele conditii. Sunt angajata pe actualul job, pe ... (vezi toată discuția)