Povestea: avem un copil de aproape 3 ani si niste vecini in apartamentul de sub noi care au ceva probleme la cap (vecina chiar a fost internata pe la un spital de psihiatrie, dar nimeni nu stie daca are acte ca e nebuna sau a fost doar in concediu). Problema este ca ne-au facut reclamatie la politie ca sunt deranjati de copil, ca ea vrea liniste, ca trebuie sa se odihneasca ca este batrana... La orice zgomot, cat de mic incepea sa bata in teava...
Cei doi politisti veniti in urma reclamatiei au fost super de treaba, au inteles situatia si nu au avut ce comenta; copilul trebuie lasat sa se joace, nu avem ce sa-i facem; nu punem muzica tare, nu mergem incaltati cu tocuri... deci e ceva normal.
Au urmat 3 luni in care nu au mai batut in teava, nu au mai zis nimic. Dupa care iar ne-am trezit cu politia la usa; de data aceasta cu 2 "politisti" de-abia veniti de pe bancile scolii. Noi nu eram acasa, erau doar soacra mea, (bunica copilului), cumnata mea cu sotul; politistii nu s-au recomandat, au trecut direct la intimidare. Au spus ca daca copilul e energic si vrea sa se joaca sa-l tinem afara toata ziua sau daca stam in casa sa-l tinem in patut (copil de 3 ani tinut in patut..., atata l-a dus mintea pe respectivul). La auzul acestor vorbe aberante cumnata mea a inceput sa rada si a fost amenintata de politist cu amenda daca mai continua sa rada, pentru ca "nu suntem la circ domnisoara". Soacra mea nu a fost lasata sa vorbeasca, i s-a spus sa taca pentru ca vorbesc ei.
Nimeni dintre vecini nu-i suporta pe acesti 2 nebuni vecini.
Ce putem face, legal, pentru a scapa de sesizarile lor? Unul din politistii de la sectie ne-a zis ca e satul de specimene de-astea, politistul de proximitate s-a luat cu mainile de cap cand a auzit ca ne-a facut reclamatie iar....
:slap: Sfatul meu este sa reactionati. Faceti plangeri si dvs...Mergeti si la comandantul sectiei si sa va plangeti de comportamentul celor 2 politisti. Pe vecini o solutie ar fi sa-i actionati in judecata, sa se vada citati. pentru amenintare...Din experienta va spun ca, mai aales cand se trezesc citati pe la Tribunal si pe penal si li se spune sa-si angajeze avocat , brusc, se cumintesc.
Cand am fost la sectia de politie si am vorbit cu un politist de acolo (cu ceva experienta, mai in varsta) mi-a zis ca padure fara uscaturi nu exista; s-a mirat si el de comportamentul colegilor, dar a zis ca atata ii duce capul. Momentan ii lasa asa, fara plangere la comandant, dar daca vor mai veni vreodata cu idei tampite ma voi duce la politia judeteana (unde mi s-a recomandat sa fac reclamatia).
Ma voi informa la tribunal despre pasii care trebuie urmati pentru o plangere impotriva vecinilor, taxe etc.
Multumesc.