avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru impiedicarea folosirii locuintei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru impiedicarea folosirii locuintei

Buna ziua,
De 3 ani ma confrunt cu o situatie neplacuta, provocata de vecinii care s-au mutat acum 3 ani deasupra mea. Totul a inceput cu zgomotele produse de copil, care se juca cu roata, bicicleta, minge, bile in casa. Avea 2 ani copilul atunci. I-am rugat, de 2 ori, sa incerce pe cat posibil sa reduca zgomotul, macar seara, cand suntem acasa. Ne-au raspuns ca e copil si au continuat. Daca am vazut ca nu avem succes cu vorba buna, cand zgomotul devenea insuportabil le-a batut in teava cu o forfecuta, dar au venit la usa noastra si ne-au busit si agresat verbal. Am chemat politia dar nu s-a intamplat nimic. Odata chiar l-a gasit la usa noastra pe vecinul de sus, dar tot nu s-a intamplat nimic. De atunci vecinii ne busesc cu mobile in tavan, busesc in teava, dand vina pe copil,ne agreseaza verbal pe strada politia nefacandu-le nimic. Totul a culminat vinerea trecuta cand au facut un zgomot infernal, impreuna cu vecini amici ai lor, pentru a ma provoca, le-am batut in teava si in secunda urmatoare au venit la noi la usa, m-au agresat verbal, au busit in usa si nu m-au lasat sa ies din locuinta. Am sunat la 112, dar echipa de politisti nu a vrut sa ma asculte, am si o inregistrare a scandalului facut de vecini la usa mea, m-a amenintat ca ma amendeaza ca am sunat la 112 si a zis ca s-a saturat de reclamatiile noastre si ca nu mai vin. Mentionez ca pe politistul in cauza l-am reclamat superiorilor pentru ca l-a gasit pe vecinul de sus busind in usa si injurandu-ne si nu i-a facut nimic.
Am fost la sectia de politie si am facut plangere povestind ce s-a intamplat si am fost sfatuita sa fac plangere penala de tulburare de domiciliu.
Intrebarile mele sunt:
1) - este bine sa fac aceasta plangere penala?
2) - vreau sa fac inca o reclamatie echipajului de politie; se va rasfrange asupra mea?
Mentionez ca in apartamentul meu locuiesc doar cu sora mea, suntem 2 femei singure; pe asta mizeaza vecinii si politistii care nu ne baga in seama.

Cel mai recent răspuns: Lielena , utilizator 11:05, 11 Noiembrie 2014
da, faceti plangere atat impotriva vecinului cat si pentru ca politia nu isi face datorie. cautati nr de telefon de la sectia de politie de care apartineti si sunati direct la ei, nu mai folositi 112.
Multumesc!
Fac plangere penala impotriva vecinului la sectia de politie de care apartin. Dar plangere ca politia nu-si face datoria unde o fac? Tot la sectia de politie de care apartin? Cu alte cuvinte, ii reclam pe politisti la ei acasa?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda conform legii 61/ 91 art. 2 pct. 11 si pct. 1 Lielena Lielena Intre mine si vecinii de sus exista un conflict de 3 ani, de la mutarea lor in bloc. Fac zgomot continuu. Pentru ca nu ne-am inteles, m-am rezumat la a le ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala abuziva contestata C-Iulia C-Iulia Buna ziua! Am Primit astazi ,o amenda prin posta,dupa un incident din data de 01.09.2014,in care am fost agresata si cu tentativa de talharie de o vecina ... (vezi toată discuția)
Amenda pantru ca am sunat la 112 floridor floridor Am sunat la 112 deoarece intr-o noapte vecinul a venit beat si a batut cu putere in usa mea adresandu-mi cuvinte jignitoare si cerandu-mi bani pentru factura ... (vezi toată discuția)