avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probleme in urma unui conflict
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probleme in urma unui conflict

In primul rand va multumesc pentru faptul ca ati intrat pe topicul creat de mine cu intentia de a incerca sa ma ajutati.
Cei care nu au rabdare sa citeasca tot, puteti citi la sfarsitul mesajului partea ingrosată.
O sa incerc sa relatez faptele pe scurt.

In urma cu aproximativ 2 saptamani, seara in jurul orei 23 am decis sa ma duc pana la magazin sa-mi cumpar o sticla cu apa.
In parcarea blocului erau 6 persoane, pe care le cunosteam, le-am salutat si am chemat un baiat cu mine la magazin. Dupa aproximativ 12 metri, un alt baiat din grup a strigat "unde te duci ma", intrebarea fiind adresata celui care era cu mine. Acesta i-a raspuns "pana aici", iar respectivul, cel care era in grup, m-a injurat, pe motiv ca l-am luat cu mine.

La intoarcere, am trecut pe la grup, le-am spus ca eu nu raman pe afara ca sunt obosit, iar cand am ajuns in dreptul individului care m-a injurat, l-am intrebat ce a avut de m-a injurat. Acesta a zis ceva de genul : "ia uite copilu' prinsa curaj". Am uitat sa precizez faptul ca se afla intr-un leagan. In acel moment eu am apucat cu mana stanga o bara a leaganului, iar cu mana dreapta umarul individului si l-am impins usor cu tot cu leaganul.

Dupa aceasta, m-a prins cu bratul de gat, capul meu fiind la spatele lui. De durere, l-am muscat de spate si l-am strans de gat pentru a ma elibera.
In timp ce ma tinea, am capatat si cativa pumni, am avut ochiul umflat. Am fost despartiti de un alt baiat din grup.

Eu nu l-am lovit nici macar o data.

Dupa acest conflict, ne-am retras amandoi deoparte pentru a discuta, sa ne impacam. Acesta m-a amenintat ca imi poate face multe ca e nebun, iar eu i-am zis ca n-are ce sa-mi faca. In acest moment s-a aprins din nou si a inceput sa ma injure, moment in care un alt baiat din grup mi-a zis sa ma duc acasa, sa-l las, ceea ce am si facut.

Dupa 5-10 minute, am auzit zgomote in scara. A spart toate geamurile de la scara si mi-a lovit usa de la apartament cu picioarele si un bolovan. A rupt clanta si a indoit-o, fiind usa metalica. In tot acest timp urla sa ies afara sa ma omoare.

Trebuie sa precizez ca nu am iesit afara, deoarece un baiat din grup m-a avertizat ca a chemat alti prieteni cu bâte . Au fost in jur de 10 din cate am inteles.

Cand mi-a lovit usa, am sunat la politie(112) de mai multe ori, insa acestia au venit dupa 30 minute. Cand au vazut masina politiei, au fugit toti.

A venit politia, criminalistul, a facut poze la absolut tot ce era in scara, ne-a audiat pe mine si pe un vecin caruia i-a rupt sita de la un geam de la apartament, insa nu am depus niciunul plangere impotriva lui, crezand ca asta a fost tot.

M-am gandit ca totusi ne cunoastem si asta e, ne impacam.

Unul din geamuri l-a spart cu pumnul si s-a taiat destul de rau la mana, motiv pentru care s-a dus la urgente.

Acum el a depus plangere impotriva mea la parchet, ca l-am strans de gat si ca l-am muscat si vrea sa-si scoata certificat medico-legal.
Au trecut 2-3 saptamani de atunci, timp in care nici nu s-a inregistrat la IML .
El zice ca pe baza dosarului intocmit de medic, isi va scoate certificat si vrea sa ma dea in judecata pentru a "scoate bani de pe mine" .

Sa va spun si cate ceva despre individ ca sa va faceti o idee... este cercetat pentru tentativa de omor in prezent, insa a mai fost cercetat si pentru furturi.

Acum ce ma intereseaza pe mine sa stiu:
- se poate prezenta la IML altcineva cu dosarul lui de la doctor pentru a-i elibera certificat medico-legal? (am inteles ca s-ar duce avocata lui)
- ce mi s-ar putea intampla? Nu am avut probleme cu politia in viata mea, nici macar o amenda contraventionala.


Va multumesc mult pentru raspunsuri si imi pare rau ca am scris asa mult, dar sunt stresat din cauza acestei probleme.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
iondache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:02, 14 Septembrie 2011
Exopertiza medico-legala se face asupra persoanei . Pentru documentatie poate sa angajeze un avocat.
Depinde cate zile de ingrijiri medicale isi scoate...Nu se poate spune pana nu se consulta doasarul de la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legitima aparare? Marius00E Marius00E Buna ziua,anul trecut tatal meu a venit beat acasa si sa luat de iubita si de mama mea,le-a injurat ,amenintat, (mama este despartita de el deoarece a batut-o ... (vezi toată discuția)
Ce ma asteapta ? Ceclan  Daniel Ceclan Daniel Salutare ! am fost sunat de catre un prieten sa il duc acasa in data de 07.01.2010 in jurul orei 8.30 pm , si cand am ajuns la locul respectiv, l am luat pe el ... (vezi toată discuția)
Articolul 180 - lovirea sau alte violenþe cib3rthug cib3rthug Salut , Am fost chemat la politie pentru o declaratie ca raspuns a depunerii unei plangeri impotriva mea.In seara precedenta l-am lovit pe un baiat cu palma ... (vezi toată discuția)