Buna ziua,anul trecut tatal meu a venit beat acasa si sa luat de iubita si de mama mea,le-a injurat ,amenintat, (mama este despartita de el deoarece a batut-o rau iar tatal meu are si un dosar penal de anul trecut pentru violenta in familie), era sarbatoarea de sf Gheorghe,eu eram pregatit sa fac un gratar,luasem cheile sa descui la lemne si coboram pe scari (eu cu mama si iubita mea locuim la etaj iar el la parter) cand am vazut pe tatal meu la usa de la intrare ca le imbrancea si le injura,am vrut sa le iau sus pe scari sa nu se mai ia de ele iar el cand a vazut asta a urcat peste mine ma trantit jos pe scari si mi-a spart ochelarii zgariindu-ma pe fata de la ochelari si lovindu-ma cu pumnii (eu sunt bolnav de hemofilie forma severa si nu am voie sa ma lovesc sau mai ales sa fiu lovit deoarece nu mi se coaguleaza sangele) ,in acest timp cand el era gramada pe mine,eu vroind sa scap de loviturile lui cu o mana ma aparam la fata iar cu cealalta mana l-am zgariat cu cheile pe cap.
El sa dus sa isi scoata certificat medico-legal (3-4 zile ingrijiri medicale) ,iar eu nu m-am putut duce deoarece mi sa umflat si invinetit piciorul cand ma trantit si ma tarat pe scari (am doar probele cu fotografiile cum eram lovit si inregistrari audio cum ne injura si ne ameninta).
In urma asta s-a deschis un dosar penal in care eu sunt inculpat la violenta in familie si el inculpat la amenintari si ca a incalcat un ordin de protectie facut de catre mama mea.
Intrebarea mea este ,tot ce sa intamplat aici, ca m-am aparat de loviturile lui si l-am zgariat nu ma pot incadra la legitima aparare din art.19 NCP??
Deja sa pus primul termen de judecata, pe mine ma scos inculpat si parte vatamata(pt ca nu depusesem destule probe,dar acum am depus) pt violenta in familie si pe el inculpat si parte vatamata pentru amenintare si incalcarea hotararii judecatoresti.
In urma judecarii ma pot incadra la legitima aparare?
Si mie imi pare sa fie legitimă apărare.
Având boala aceasta era normal sa fiti speriat si sa va apărați.Acesta este un argument foarte relevant.
Sa scoateți si dvs. certificat medico-legal.
Se poate obține si ordin de protecție dar trebuie să deschideți proces civil dvs. si celelalte persoane afectate.
Nu am putut sa ma duc sa scot certificat pentru ca nu puteam merge din cauza piciorului umflat si vanat de cand ma trantit pe scari (am fotografiile cum era piciorul meu atunci).
Sa obtinut ordin de protectie de la intamplarea asta (admis pe 3 luni)