avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie

Buna seara.Am si eu o problema si va rog daca puteti sa-mi dati cateva sfaturi sau cateva sugestii, ca nu am mai trecut prin asa ceva si nu stiu cum se procedeaza.
O sa va spun mai pe scurt ce s-a intamplat. Am un vecin pe scara care de ceva timp tot se leaga de copilul meu ( copil care are 25 de ani). Este deja a treia oara cand se intampla.Prima oara s-a luat de el ca a parcat masina in locul lui de parcare,baiatul i-a spus ca nu sta decat 5 min. dupa care acesta l-a luat la injuraturi si s-au injurat reciproc .A doua oara a fost acum o luna de zile cand baiatul asculta muzica in casa si cand acesta a plecat deschizand usa , pe scara urca vecinul cu baiatul lui de 15 ani si cand a ajuns in dreptul baiatului meu a spus cu voce tare ca fiecare asculta muzica dupa cultura si educatia care o are ( acest lucru nu este prima oara cand o spune ,l-am auzit si eu si sotul de doua ori aflandu-se langa el), dupa care baiatul meu s-a luat de el si i-a reprosat verbal sa nu se mai lege de muzica care o asculta, a urmat injuraturi si eu am iesit pe scara si am vazut si auzit tot ce ii spunea facandu-l homosexual,ca se culca cu baieti in pat, ca merge la cluburi de gay si tot felul de injurii.Acum doua saptamani s-a intalnit iar cu baiatul meu care era afara cu un prieten si iar s-au luat la injuraturi dupa care a venit la mine la usa si mi-a tipat sa il educ pe fiul meu ca daca nu merge la politie, intre timp a venit si fiul meu si mi-a spus ca iar a inceput sa il injure , si a urmat o cearta mai aprinsa cu toata familia noastra printre care si sotul meu care a intervenit intre ei sa nu se bata. Fiul meu s-a luat dupa el (care sta la doua etaje mai sus) vecinul a cazut iar baiatul peste el,acesta s-a ridicat si fiind la usa lui a scos o sticla cu vin din sacosa si a vrut sa-i dea in cap fiului meu dar l-a lovit in spate(sotul meu fiind intre ei) dupa care a luat de jos un ghiveci cu flori si la aruncat in fata sotului meu, aducandu-i si lui injurii.Am auzit ca acesta a fost la IML si la Politie depunand reclamatie.Noi nu am chemat politia pentru ca am zis ca suntem vecini si nu vrem sa facem rau la nimeni. Ce credeti ca se poate intampla? Noi avem si martori cu tot ce s-a intamplat , el nu stiu daca are ca pe scara nu a iesit nimeni.
Cu mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:13, 24 Februarie 2014
Sa faca si fiul dvs. impreuna cu sotul reclamatie la politie pentru injurii si lovire.
Daca mai au semne pe corp pot obtine un certificat medico-legal de la IML.
In plangere mentionati si martorii si ii identificati prin nume si adresa daca o cunoasteti. Daca lasati lucrurile sa treneze fara sa luati masuri impotriva vecinului recalcitrant veti avea numai de pierdut.
Semne pe corp nu au ca nu s-au lovit , pentru ca fiul meu avea geaca mai groasa si nu simtit. Nu stiu cum se procedeaza astept sa -mi vina citatie acasa s-au trebuie sa mergem la politie?
Va duceti la politie si faceti reclamatia impotriva vecinului.

Daca va vine citatie inseamna ca veti fi chemati ptr a da declaratii ca urmare a reclamatiei vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice luar luar am si eu o problema de foarte mult timp cu vecinul de deasupra care nu nu stie (mai bine zis nu vrea) sa asculte muzica mai incet. problema este in felul ... (vezi toată discuția)
Vecin recalcitrant cristinaanghel cristinaanghel Buna ziua , As vrea sa va intreb ce pot sa fac din punct de vedere juridic in cazul in care vecinul de deasupra mea vine la mine la usa sa-mi spuna sa dau ... (vezi toată discuția)
Probleme in urma unui conflict iondache iondache In primul rand va multumesc pentru faptul ca ati intrat pe topicul creat de mine cu intentia de a incerca sa ma ajutati. [b]Cei care nu au rabdare sa ... (vezi toată discuția)