avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DE CE NU SE MAI VAND USCATORIILE ??? :((:((
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DE CE NU SE MAI VAND USCATORIILE ??? :((:((

Doresc sa achizitionez uscatoria de pe scara in care locuiesc dar cand am fost la notar pentru consultanta mi-a spus ca nu se mai vand uscatoriile,ma poate ajuta cineva ??? Va rog....Mi-a spus sa citesc legea 247/2005.Mi se pare penibil sa nu o pot cumpara chiar daca toti locatarii sunt de acord....:((:((
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:39, 4 Aprilie 2009
Daca notrul a spus sa cititi Legea nr.247/2005, cititi-o nu va mai puneti atate intrebari!
raku84 a scris:

Doresc sa achizitionez uscatoria de pe scara in care locuiesc dar cand am fost la notar pentru consultanta mi-a spus ca nu se mai vand uscatoriile,ma poate ajuta cineva ??? Va rog....Mi-a spus sa citesc legea 247/2005.Mi se pare penibil sa nu o pot cumpara chiar daca toti locatarii sunt de acord....:((:((
legea de care au amintit am observat ca are prevederi in multe domenii. v-au spus cumva si articolul/articolele respectiv/e ?
legea 247/2005 este o lege de modificare a mai multor legi si este f stufoasa
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
ContSters62736, utilizator
NU mi-a spus nici un articol...nimic...doar ca asa specifica legea 247/2005. Am aflat de la mai multi notari publici ca exista o portita: -fiecare locatar sa nu aiba apartamentul ipotecat,sa aiba carte funciara,sa aiba certificat de rol,extrase de carte funciara...in fine....totul este ingrozitor de complicat.Daca exista vreun notar sau o persoana din Pitesti care m-ar putea ajuta sa fac toate aceste operatii (contra cost) sa nu ezite sa ma contacteze.Multumesc anticipat tuturor celor care incearca sau au incercat sa ma ajute.
raku84 a scris:

. Am aflat de la mai multi notari publici ca exista o portita: -fiecare locatar sa nu aiba apartamentul ipotecat,sa aiba carte funciara,sa aiba certificat de rol,extrase de carte funciara...

Raku84 tu iti dai seama ce scrii? Cum sa faca toti locatarii ipoteci? De ce ? Doar pentru un uscator care este bun comun prin lege? Mai, sa fie.!!!.....
ghola a scris:

raku84 a scris:

. Am aflat de la mai multi notari publici ca exista o portita: -fiecare locatar sa nu aiba apartamentul ipotecat,sa aiba carte funciara,sa aiba certificat de rol,extrase de carte funciara...

Raku84 tu iti dai seama ce scrii? Cum sa faca toti locatarii ipoteci? De ce ? Doar pentru un uscator care este bun comun prin lege? Mai, sa fie.!!!.....
nu ati fost atent :D
-
fiecare locatar sa nu aiba apartamentul ipotecat

oricum, daca sint necesare toate acele acte, mai bine renunta, fiind mult prea mare bataia de cap
totusi, m-ar mira ca legea 247/2005 sa aiba reglemantari in sensul asta. iata numai sumarul acestei legi :
SUMARUL
Legii 247/2005 privind reforma în domeniile proprietatii
si justitiei, precum si unele masuri adiacente

TITLUL I Modificarea si completarea Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicata
TITLUL II Modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au apartinut cultelor religioase din România, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 501/2002
TITLUL III Modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 83/1999 privind restituirea unor bunuri imobile care au apartinut comunitatilor cetatenilor apartinând minoritatilor nationale din România, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 66/2004
TITLUL IV Modificarea si completarea Legii nr. 18/1991, cu modificarile si completarile ulterioare
TITLUL V Modificarea si completarea Legii nr. 169/1997 pentru modificarea si completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991
TITLUL VI Modificarea si completarea Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997
TITLUL VII Regimul stabilirii si platii despagubirilor aferente imobilelor preluate în mod abuziv
TITLUL VIII Modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
TITLUL IX Modificarea Codului penal
TITLUL X Circulatia juridica a terenurilor
TITLUL XI Renta viagera agricola
TITLUL XII Modificarea si completarea Legii nr. 7/1996 a cadastrului si a publicitatii imobiliare, cu modificarile si completarile ulterioare
TITLUL XIII Accelerarea judecatilor în materia restituirii proprietatilor funciare
TITLUL XIV Dispozitii tranzitorii
TITLUL XV Modificarea si completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii
TITLUL XVI Modificarea si completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara
TITLUL XVII Modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul magistratilor

Alte discuții în legătură

Vanzare uscatorie bloc capucino capucino Buna. Este posibil sa cumpere unul dintre locatari uscatoria blocului in conditiile in care uscatoria nu figureaza in planul de construire a blocului si ... (vezi toată discuția)
Cui apartine de fapt un spatiu proprietate comuna la bloc? Marirom Marirom Uscatorul (spatiu proprietate comuna) folosit de proprietarii de pe o scara dintr-un bloc cu mai multe scari le apartine doar acestora sau tuturor ... (vezi toată discuția)
Vindere uscator blok colocatar colocatar suntem 14 apartamente pe scara ,la parter avem un uscator de blok,vecinul de la parter detine 2 apartamente ,unul dintre apartamente invecinanduse cu uscatorul ... (vezi toată discuția)