avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua.Am o intrebare,este corect sau legal, daca ai lipsit o zi de la lucru,dar fara sa anunti.aceasta zi fiind vinerea iar luni cand ai revenit la servici sa ti-se spuna sa pleci acasa fara sa primesti nici o instintare scrisa ,numai verbal? precizez ca CIM este pe perioada nedeterminata.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 14 Septembrie 2011
nu, nu este normal, in cazul unei concedieri se emite o decizie de concediere care este adusa la cunostiinta angajatului, iar aceasta decizie se poate contesta la tribunal
Asa ceva constituie un abuz din partea angajatorului .. pentru ziua respectiva puteti fi pontat absent nemotivat, fapt care poate atrage raspunderea disciplinara a dvs.

Mergeti la angajator si incercati sa vorbiti despre situatia dvs , daca va spune ca sunteti concediat atunci sa va comunice decizia de concediere .. de la data comunicarii va incepe sa curga termenul de contestare ... contestatia se va depune la Tribunalul in raza caruia domiciliatia si nu veti plati taxe judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare concediere disciplinara. ionelmic ionelmic O persoana X a fost concediat de angajator fara sa i se aduca la cunostinta de acest fapt si nu a semnat decizia de concediere, insa persoana X a aflat in ziua ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara salariata gravida Rentzu Rentzu Se poate concedia o salariata gravida (angajatorul a fost instiintat in scris despre situatie), pe motiv disciplinar ?- absente nemotivate mai exact.Multumesc. (vezi toată discuția)
Accident de munca miky_petru69 miky_petru69 In Romania este recunoscut accidentul de munca. Am 9 luni de zile absențe,anunt personal angajatorul,solicit comisia de SSM,cer sprijin tuturor ... (vezi toată discuția)