avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de gaj imobiliar la jumatatea perioadei de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de gaj imobiliar la jumatatea perioadei de creditare

In urma cu 5 ani am cumparat o masina cu imprumut partial de la o banca. In contractul de imprumut (pe o perioada de 10 ani) masina a fost depusa gaj. Saptamana aceasta am fost chemat la banca pentru refacerea gajului(inscrierea in arhiva electronica) dar banca vrea sa puna gaj si pe contul atasat cardului de salarii. Este corect acest gaj?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 17:53, 14 Septembrie 2011
Posibil este..insa nu v-ar avantaja. Bancile incearca acum sa-si ia cat mai multe masuri de protectie pentru recuperarea debitelor. Gajul pe o masina nu-i mai avantajeaza, insa a"acordul de a va fi blocat contul" este perfect pentru banca.
Va sfatuiesc sa nu acceptati, pentru ca efectul, in caz de neplata ,va fi ca va pot retine intregul salariu[, pe cand, in situatia fara gaj pe cont, ar trebui sa va dea in judecata, sa obtina un titlu executoriu, putand sa instituie poprire doar pe 1/3 din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare card credit?! ko_ny ko_ny Fiind bugetara , am pierdut in ultimul an mai mult de 40% din salariu(ore suplimentare, sporuri,salariu de merit), asa ca m-am trezit in situatia de a nu-mi ... (vezi toată discuția)
Ce suma de bani poate debita banca automat din cont cu titlu de poprire? Bakty1975 Bakty1975 Va rog sa ma lamuriti intr-o problema la care nu am gasit raspuns pe nicaieri. Sunt angajat bugetar si am cont la o banca, la care mai am si 2 credite, ... (vezi toată discuția)
Rate restante credite ContSters188799 ContSters188799 buna ziua! detin mai multe credite pentru nevoi personale negarantate, dintre care unul in franci elvetieni. acest credit a fost declarat scadent din cauza ... (vezi toată discuția)