avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate restante credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate restante credite

buna ziua!
detin mai multe credite pentru nevoi personale negarantate, dintre care unul in franci elvetieni.
acest credit a fost declarat scadent din cauza neplatii ratelor.
mentionez in continuare ca detin card de salariu la o alta banca, care a fost blocat.
am incercat sa ajung la o intelegere cu executorul bancar, a zis ca este posibil sa esalonam ratele si ulterior a spus sa vin cu 1500 ron la banca intr-o saptamana (in conditiile in care salariul meu este de 1500 ron si cu 2 copii minori).
spuneti-mi daca mai este valabila legea potrivit careia o banca nu poate face poprire decat pe 30% din venituri si daca este asa, de ce executorul a fost indreptatit sa imi blocheze contul de salariu in totalitate si cum pot debloca contul
multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 12:11, 5 Noiembrie 2011
da, este adevarat ce spuneti 30% din salariu -lunar, insa daca dv. aveti un cont in care s-au "acumulat" bani din salariu acesta va pune poprire pe tot contul (v-a pus poprire pe cont, nu pe salariu, din cate inteleg eu). probabil ei au obtinut titlu executoriu, si atunci nu conteaza ca e la alta banca, pun poprire pe tot ce prind
puteti debloca contul, platind

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card salariu blocat dannyc dannyc Buna seara/ziua, Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar norys22 norys22 M-i sa spus de o firma de recuperari ca incepand cu 22.04.2013 i-mi va bloca salariul(adica contul, fiind singurul),salariul i-l am pe card,,,,va rog sa i-mi ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului de salar ContSters75210 ContSters75210 datorita unor probleme de familie am acumulat datorii la mai multe banci,as dori sa stiu daca banca la care mi se vireaza salariul poate sa-mi blocheze toti ... (vezi toată discuția)