avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită punere in executare hotarare partaj
Discuție deschisă în Executare silită

punere in executare hotarare partaj

Sunt partea reclamanta in procesul de partaj, hotararea Instantei atribuind pe rand imobilul fiecarei parti , ultimul fiind fostul sot si intrucat nici unul nu a reusit sa plateasca celuilalt sulta cuvenita , s-a dispus vanzarea prin executor judecatoresc. In cadrul procesului de partaj a fost si un intervenient care are de recuperat o creanta de la fostul sot si beneficiaza de asemenea de o executare silita . Peste o luna de zile s-a fixat termenul primei licitatii. Valoarea de la care porneste licitatia este una veche care nu mai corespunde pietei actuale imobiliare, eu avand de primit sulta din aceasta valoare. Am cateva intrebari si daca se poate sa-mi raspunda cineva de competenta in materie de executari.
1. Eu , pot sa cer anularea executarii deoarece scrie in instiintare ca iesirea din indiviziune s-a facut la cererea mea? Nu mai vreau sulta , renunt.
2. Cand trebuie eliberat imobilul dupa ce a fost adjudecat?
3.Cum se va face impartirea banilor , tinand cont de faptul ca sunt mai multe sarcini pe imobil, in ce ordine si cat procentual , intrucat eu am suma cea mai mare de recuperat , apoi urmeaza 2 societati comerciale , intretinerea restanta , impozite , amenzi. Daca suma obtinuta prin licitatie nu este indeajuns pt toate creantele , se va tine cont si de cel care are imobilul in atribuire acum , adica i se va mai opri o suma de bani , tinand cont ca va ramane fara casa?
4. In cat timp de la achitarea adjudecarii , sumele de bani vor fi impartite? Cine va face aceasta impartire?
5.Daca fostul sot imi cedeaza mie acest imobil , care ar fi procedura si daca se va stinge in acest fel cealalta executarea silita , imobilul intrand in proprietatea mea , datoriile celelalte fiind ale fostului sot.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:35, 20 Septembrie 2011
1. Anularea executari silite se poate face pe calea contestatiei la executare ...

2. Daca imobilul este adjudecat , se av stabili apoi cu viitorul proprietar termenul in care se va elibera imobilul.

3. Art. 563 C.proc.civ.
In cazul in care executarea silita a fost pornita de mai multi creditori sau cand, pana la eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare, au depus si alti creditori titlurile lor, executorul judecatoresc procedeaza la distribuirea sumei potrivit urmatoarei ordini de preferinta, daca legea nu prevede altfel:
a) creantele reprezentand cheltuieli de judecata, pentru masuri asiguratorii sau de executare silita, pentru conservarea bunurilor al caror pret se distribuie, precum si orice alte cheltuieli facute in interesul comun al creditorilor;
b) creantele reprezentand salarii si alte datorii asimilate acestora, pensiile, sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, ajutoarele pentru intretinerea si ingrijirea copiilor, pentru maternitate, pentru incapacitate temporara de munca, prevenirea imbolnavirilor, refacerea sau intarirea sanatatii, ajutoarele de deces, acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si creantele reprezentand obligatia de reparare a pagubelor cauzate prin moarte, vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii;
c) creantele rezultand din obligatia de intretinere, alocatii pentru copii sau obligatia de plata a altor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
d) creantele bugetare provenite din impozite, taxe, contributii si din alte sume stabilite potrivit legii, datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale si bugetelor fondurilor speciale;
e) creantele rezultand din imprumuturi acordate de stat;
f) creantele reprezentand despagubiri pentru repararea pagubelor pricinuite proprietatii publice prin fapte ilicite;
g) creantele rezultand din imprumuturi bancare, din livrari de produse, prestari de servicii sau executari de lucrari, precum si din chirii sau arenzi;
h) creantele reprezentand amenzi cuvenite bugetului de stat sau bugetelor locale;
i) alte creante.
In cazul creantelor care au aceeasi ordine de preferinta, daca legea nu prevede altfel, suma realizata se repartizeaza intre creditori proportional cu creanta fiecaruia.

4. Eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare se poate face numai dupa trecerea unui termen de 15 zile de la data depunerii sumei, cand executorul va proceda, dupa caz, la eliberarea sau distribuirea acesteia, cu citarea partilor si a creditorilor care si-au depus titlurile.

5. Despre eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare, executorul va intocmi de indata un proces-verbal, care se va semna de persoanele interesate care sunt prezente.
Multumesc pentru raspuns
Mai am o intrebare. Eu pot sa inscriu in Cartea Funciara, sulta pe care o am de recuperat de la fostul sot? Vrea sa vanda apartamentul inainte de licitatie si sa nu-mi recunoasca suma pe care o am de recuperat , vanzandu-l pe orice suma.
sammy44 a scris:

Mai am o intrebare. Eu pot sa inscriu in Cartea Funciara, sulta pe care o am de recuperat de la fostul sot? Vrea sa vanda apartamentul inainte de licitatie si sa nu-mi recunoasca suma pe care o am de recuperat , vanzandu-l pe orice suma.


Da, insa...trebuia sa faceti acest lucru pana acum.

Va rog frumos sa nu deschideti topicuri similare cu prezenta discutie.Vor fi sterse.
Puteti continua-dupa caz, discutia, aici.
Topicul ce completa aceasta discutie, a fost inchis:
www.avocatnet.ro/content/for...

Multumesc anticipat pentru intelegere.

Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecatar- recuperare sume cu titlu de creanta Ramona Geambasu Ramona Geambasu Buna ziua, As dori sa ma asigur ca din articolul de mai jos,executorul judecatoresc este obligat la final,dupa incheierea actului de adjudecare dupa ... (vezi toată discuția)
Problema executare silita radu_buliga radu_buliga Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea situatie: in urma cu 6 luni sentinta de divort a devenit definitiva si comform sentintei ... (vezi toată discuția)
Executare ca urmare a pierderii unui proces de partaj fagh adriana fagh adriana Am un credit de nevoi personale inscris la AEGRM de catre banca . In cazul in care, in urma pierderii unui proces de partaj cu fostul sotul , as fi executata ... (vezi toată discuția)