avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită problema executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

problema executare silita

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea situatie:
in urma cu 6 luni sentinta de divort a devenit definitiva si comform sentintei trebuie sa achit fostei sotii a anumita sulta de bani. apartamentul pentru care trebuie sa ii achit suma respectiva are ipoteca de rang 1 fiind luat prin credit ipotecar , eu platitor si ea codebitor.Momentan nu am acea suma de bani si mai mult ca sigur fosta sotie ma v-a executa silit.Intrebarea este cine primeaza in cazul executarii silite, banca sau fosta sotie?Daca chiar nu am de unde sa ii ofer acea suma de bani ce se v-a intampla , in conditiile in care momentan nu am un loc de munca?
Nu se intampla nimic daca nu are nimeni ce sa va ia.

Daca suma e peste 10 000 lei veti pierde apartamentul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
valoarea de vanzarea al apartamentului nu acopera si sulta si banii datorati bancii fiind un credit luat in cfhacum cativa ani, deci pana la urma cine primeaza la bani banca sau fosta sotie?
banca
ok banca isi ia partea, sotia ce ramane si cu valoarea neacoprita din sulta ce se face?
Ma v-a urmari pana cand ii voi da toti banii cred. Nu se face puscarie din asta nu?
daca banca nu e deacord cu executarea silita , eu platind ratele in continuare? se poate asa ceva?
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
depinde, de principiu nu se face puscarie dar daca ati avut ceva bunuri pe care le-ati instrainat in timpul procesului sau imediat dupa proces cand ati aflat ca aveti de achitat o sulta, atunci cf noului cod penal, sunt ceva prevederi pt cei care isi lichideaza bunurile ca sa nu poata fi executati.
cel mai bine ar fi sa gasiti dvs un cumparator pt apartament ca sa-l vindeti (cu acceptul bancii) la valoarea de piata ca sa acoperiti si creditul si sulta...daca asteptati executarea, apartamentul se va scoate la licitatie pe un pret mic
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat

Alte discuții în legătură

Executare ca urmare a pierderii unui proces de partaj fagh adriana fagh adriana Am un credit de nevoi personale inscris la AEGRM de catre banca . In cazul in care, in urma pierderii unui proces de partaj cu fostul sotul , as fi executata ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar- recuperare sume cu titlu de creanta Ramona Geambasu Ramona Geambasu Buna ziua, As dori sa ma asigur ca din articolul de mai jos,executorul judecatoresc este obligat la final,dupa incheierea actului de adjudecare dupa ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara CORINA_BC CORINA_BC Am cumparat un apartament prin credit cu ipoteca in 2008, intre timp, creditul a ajuns la o firma de recuperare, si apoi prin hotarare judecatoreasca mi s-a ... (vezi toată discuția)