avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA neachitat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA neachitat

Buna ziua,
Am o firma cu datorii la stat, contabila nu mi-a bagat facturile la timp, nu a mers bine am acumulat datorii, acum trei luni am incetat activitatea prin depunerea stampilei, am scos fisa sintetica de la fisc si datoriile sunt cam 20.000 RON, am citit OG 30/2011 privind penalitatile de intarziere ca se scad, dar nu stiu daca contabila este responsabila pentru facturile care nu au intrat la timp, sau ce pot sa fac, poate ma puteti indruma DVS. ce sa fac, please help me......
Va multumesc.:">
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:49, 15 Septembrie 2011
Nu v-a inregistrat contabila facturile la timp in contabilitate? Sau le-a inregistrat la momentul in care i-au fost predate, adica o data ulterioara declararii TVA-ului din luna cand era erau emise facturile?
Indiferent daca este vinovata sau nu (daca le-a primit la timp sau nu), contabilei nu puteti sa-i solicitati decit eventualele penalitati si dobinzi. Debitele sint in sarcina dvoastra.

Daca platiti pina la 31.12.2011 debitele existente la data de 31.08.2011 se anuleaza penalitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu executoriu birta birta daca in iulie s-a emis un titlu executoriu si nu s-au achitat obligatiile fiscale acest titlu se anuleaza cf. OG 30/2011? (vezi toată discuția)
Procedura recalculare penalitati intarziere fisc eliasav eliasav In cursul lunii iunie 2012 am achitat datoriile catre fisc. Cu toate acestea in fisa sintetica aparem cu penalitati si dobanzi :\"neconfirmate\" ANAF are ... (vezi toată discuția)
Og 30/2011 anulare dobanzi si penalizari DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL Buna ziua, Pe fisa sintetica la 31.08.2011 imi apar sumele: -dobanda 16.656 (din care 14.989 neconfirmati) -penalitate de intarziere (din care 1.704 ... (vezi toată discuția)