avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii procedura recalculare penalitati intarziere fisc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

procedura recalculare penalitati intarziere fisc

In cursul lunii iunie 2012 am achitat datoriile catre fisc.

Cu toate acestea in fisa sintetica aparem cu penalitati si dobanzi :"neconfirmate"

ANAF are o procedura anume de revizuire a penalitatilor calculate si dobanzilor?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 16:48, 18 Iulie 2012
nu este vorba de o procedura anume ci de faptul ca se confirma penalitatile si dobanzile odata la 3 luni
Conform unui act normativ - firmele care isi achita integral datoriile la bugetul de stat beneficiaza de o reducere de 25% a valorii penalitatilor si dobanzilor.
pentru a putea beneficia de OG 30/ 2011 penalitatile si accesoriile trebuiau sa fie aferente sumelor datorate la nivel de 31.08.2011 , iar debitele sa fi fost achitate pana la 30.06.2012 , caz in care beneficia de 50% reducere a penalitatilor . In cazul de fata inteleg ca nu au fost achitate pana la aceasta data si penalitatile sunt la debitele curente nu anterioare date de 31.08.2011. Nu stiu sa se fi modificat ordonanta cu acest 25% de care vorbesti
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
ocristina, utilizator
Plata a fost efectuata la data de 29.06.2012 si au fost achitate inclusiv penalitatile si dobanzile corespunzatoare din fisa sintetica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 30/2011 anulare dobanzi si penalizari DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL DANY & CO EXPERT CONSULTING SRL Buna ziua, Pe fisa sintetica la 31.08.2011 imi apar sumele: -dobanda 16.656 (din care 14.989 neconfirmati) -penalitate de intarziere (din care 1.704 ... (vezi toată discuția)
Scutire penalitati la firme,daca se face plata datoriilor pana la 31 decembrie. getic2000 getic2000 Buna ziua,nu stiu daca am inteles bine din ce a zis domnul Boc intr-o zi la televiziune legat de scutirea de plata a penalitatilor firmelor daca se platesc ... (vezi toată discuția)
Og30/2011 ana-alina ana-alina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca stie cineva, care este modalitatea de calcul a diminuarii penalitatilor de interziere conform OG 30/2011. Situatia din ... (vezi toată discuția)