Pe fisa sintetica la 31.08.2011 imi apar sumele:
-dobanda 16.656 (din care 14.989 neconfirmati)
-penalitate de intarziere (din care 1.704 neconfirmati)
Intre timp am platit debitul si este pe 0.
Am mers la Administratie si mi s-a comunicat ca suma totala care mi se acorda ca si reducere este in jur de 2.000 RON...nu inteleg de ce doar aceasta suma in conditiile in care eu am de plata aproape 16.000 RON.
Ce sunt mai exact acele sume neconfirmate in conditiile in care dobanzile si penalizarile sunt din 2006 pana in prezent!
buna ziua, multi am interpretat gresit.
de fapt interpretatrea in viziunea fiscului este urmatoarea: daca debitul la 31.08.2011 este achitat voluntar pana la 31.12.2011 , se scutesc majorarile si penalitatile aferente acestui debit calculate pana la plata debitului. accesoriile inregistrate raman in continuare de plata .
neconfirmati sau neinstituiti inseamna ca sunt dobanzi calculate pentru care nu s-a emis decizie de impunere
Am inteles ideea, dar mi se pare destul de interpretabil. Daca eu as fi avut debit 0 si accesorii de 15.000 ron inseamna ca nu mi se reduc aceste penalizari...
intradevar , aceasta e ideea !X-(
dar nu cred ca puteati avea debit zero pentru ca pana la acea data stingerea datoriilor se facea in alta ordine : debit scadent si accesorii instituite scadente ,in ordinea vechimii , deci mai ramanea din debit de platit in continuare si pentru care se calculau in continuare accesorii (neinstituite)care mai apoi deveneau instituite. si asa mai departe...
mie mi-a explicat foarte clar inspectorul , am inteles si am decis ca nu merita sa fac cerere si sa astept cateva zile pentru a beneficia de 14 lei scutire . pentru sume mai mari se merita dar sa ai cu ce plati !:yes: