avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecerea casei matusii mele pe numele meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecerea casei matusii mele pe numele meu

Buna ziua.Ma confrunt cu o problema.Poate cineva stie raspunsul exact,inainte de a merge la un notar.Matusa mea vrea sa-mi lase mie casa ei,sa o treaca pe numele meu sau mostenire.Pentru ca are diferite discutii unde sta cu vecini si enoriasi de la biserica,care o tot intreaba,daca mai are rude,daca vrea cumva sa imparta casa cu ei.Ea de frica sau de neliniste,ca sa nu o piarda....sa zicem pana sa moara sau dupa ce va murii,sa fie linistita,vrea sa mi-o lase mie.Va intreb care este varianta cea mai usoara si mai ieftina(si bani si timp),pe care ar putea sa o face,sa-mi lase mie casa,de buna voie,ea dorind asta.Va rog un raspuns la subiect,cine este de specialitate.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:46, 14 Septembrie 2011
Nu ati precizat matusa dvs este casatorita, are copii, ce rude mai are in viata?

In functie de asta se poate alege o varianta care sa va puna la adapost de neplaceri ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune dannyy26 dannyy26 Va rog sa-mi spuneti cat este taxa de succesiune la un apartament de 3 camere in Bucuresti,ce alte taxe mai trebuie platite,cat e taxa notariala,pertotal de ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau donatie sau alta varianta coldteam coldteam Buna, si multumesc anticipat pt ajutor. In primul rand vreau sa va spun ca ma intereseaza cea mai ieftina varianta. Bunicul meu are o casa (si terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Succesiune, dezbatere, declaratie mostenitor la ambasada pap pap puteti va rog sa ma ajutati... daca dupa moartea bunicului bunica nu a trecut inca partea lui pe ea ...ce se poate face acum , mentionez ca bunica mai are o ... (vezi toată discuția)