Va rog frumos sa ma lamuriti intr o problema .Am divortat in Februrie eu am castigat copiii de fapt mi ia dat de la prima infatisare, avem un aprtament ipotecat luat de 4 ani achitand ratele jumate jumate adca el in primi doi ani apoi eu el namai contribuind cu bani in ultimii doi ani pana acum .El este foarte ofensat ca am bagat partaj , el a plecat in Italia cu cea langa care a ales sa traiasca si s a intors de 2 luni si mi face viata amara mie si ingerasilor mei amenintandu ma ca nu am nici o sansa sa castig apartamentul ca el o sa locuiasca cu noi plecand si intorcandu se de fiecare data cand ,, vor vrea muschii lui'' astea fiind cuvintele lui .Va rog frumos sa mi spuneti daca este asa cum zice el ca eu si copii nu avem nici o sansa sa locuim in continuare in acset apartament.Eu am incercat sa vorbesc cu el sa treaca aprtamentul pe numele copiilor sa preiau eu creditul si sa i dau niste bani daca ii revin , deoarece aceasta femeie cu care este el se intereseaza de situatia noastra adica de partaj ea asteptand bani de la noi. Oare asa sa fie ? C hiar mi a spus intr o zi ca trebuie sa mi caut o locuinta sociala eu si copii:(.Va multumesc frumos!
Acea femeie nu are nici o pozitie procesuala (poate fi preciata ca si actuala concubina a ex-sotului), nu trebuie sa tineti cont de parerea acestie...
E forte bine ca s-a deschis actiune de partajare...
Exista sansa ca instanta sa va acorde dv.apartamentul, avand in grija si cei 2 copii...dar cu conditia de a-i plati o anumita suma de bani ex-sotului (cota acestuia)
Cu stima,
Nu aveti cum sa treceti apartamentul pe numele copiilor, atata timp cat acesta este achizitionat prin credit ipotecar. II puteti plati sotului o sulta in cazul in care apartamentul va fi atribuit de catre instanta, Dvs. Insa va trebuie si acordul bancii.
Va multumesc pentru raspuns dar as vrea sa stiu ce ineseamna ,, exista sansa" ca instanta sa ne incredinteze noua apartamentul adica mie si copilasilor poate fi si altfel ?
Nu stiu ce suma i ar reveni lui daca ratele in decurs de 4 ani s au platit jumate jumate , oricum dac instanta ma va pune sa i platesc o sulta o voi face dar el va mai putea locui cu noi asa cum afirama el?:( Va multumesc d nule avocat pentru raspunsuri
Eu va sfatuiesc sa mergeti la banca si sa expuneti aceste motive, deoarece va garantez ca si aceasta are un cuvant de spus in instanta. Fostul sot are venituri la acest moment? Sau este in vizita in Romania? Se va reintoarce in Italia? Acolo este salariat? Conteaza si acest aspect, pentru ca va trebui sa faca dovada veniturilor in cazul unui partaj.
Este venit in tara sa si rezolve niste probleme nu sh daca el are venit , oricum se va intoarce in Italia dar nu sh daca lucreaza acolo inca (daca are vreun venit).El sta acolo cu acea persoana dar in perioada cat a fost plecat din cate mi a spus el nu avea de lucru doar ea avand de munca.
Divort/cale amiabila
iuli113
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)