Am o problema mai complicata,pentru care chiar am mare nevoie de ajutor;deci:
A(o institutie publica)se asociaza cu B in vederea constituirii unei societati pe actiuni,insa nu-si aduce scriptic si faptic aportul la capitalul social stabilit,obtinand la 5 ani de la constituirea B o hotarare judecatoreasca prin care se constata nul contractul de societate si statutul B in ceea ce o priveste pe A.
In tot acest timp(si in prezent) A foloseste o constructie a sa pe un teren cu care unul din asociatii la persoana juridica B a venit ca aport la constituirea societatii.
Problema este: B s-a adresat Tribunalului pt.a-i cere lui A sa plateasca folosinta terenului in cauza pt.ultimii 3 ani,precum si pentru viitor;pentru trecut B afirma ca estimeaza remuneratia pe care A trebuie s-o plateasca la 400.000 lei.
Intrebari: 1. Cum pot argumenta pt.a nu plati aceasta folosinta(tinand cont si ca A este o institutie publica,bugetara,la fel si institutia careia ii apartine terenul in cauza si pe care l-a adus ca aport la constituirea B)
2. Cum stabileste A ca suma invocata de B(respectiv 400.000 lei) nu este reala si cine este competenta sa judece aceasta speta?
Asocierea ,se poate face numai printr-un contract de asociere . Totul depinde de ce scrie in acel contract : cite parti sociale are fiecare asociat ,cu cit a participat fiecare asociat , cu ce a participat fiecare asociat ,etc...si eventuale clauze . Daca problema creiata nu o puteti rezolva pe cale amiabila atunci mergeti in instanta si acolo se face proba cu documente nu cu vorbe. Asa din gura poata sa ceara cineva ce vrea ,problema e ca trebuie sa faca si dovada.