avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

EXECUTARE SILITA

Buna ziua .
Am si eu nevoie de ajutor.
In octombrie 2006 la insistentele fiului meu infiintez o societate ca si asociat unic iar fiul meu devine administrator unic cu drepturi depline asupra societatii de care se si ocupa din acel moment.
Intre timp relatiile dintre mine si fiul meu degenereaza iar in luna august il rog sa faca ceva cu acesta societate pentru ca eu nu vreau sa mai am nici o legatura cu ea. In August 2011 impreuna cu el merg de 2 ori la registrul comertului si semnez o gramada de acte prin care el imi spune ca voi cesiona toate partile sociale pe care le detin in societate unor prieteni de-ai lui care vor prelua societatea si-mi spune sa stau linistit ca eu nu voi mai avea nici o legatura cu societatea. Cesionez partile sociale celor 2 care preiau in totalitate , unul dintre ei vad ca preia si functia de administrator de la fiul meu , semneaza si un proces verbal de predare primire documente luindusi angajamentul ca v-a aduce la zi contabilitatea si v-a achita toate datoriile detinute de firma pana in acel moment catre stat si furnizori ( datorii de care nici nu am stiut ca ar exista ).
V-a spun sincer ca din momentul infiintari acestei societati nu am mai semnat nici un alt act pana in prezent nici nu am beneficiat de 1 ban de la aceasta societate.
Ieri 15 sept ma trezesc ca primesc de la fisc o notificare prin care sunt chemat la sediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Constanta in calitate de asociat al acestei societati pentru executare silita , deoarece acesta societate figureaza cu datorii la stat si deasemenea imi cer sa ma prezint si cu actele societatii .
SPUNETIMI VA ROG CE SA FAC :
- niciodata actele acestei societati nu au fost la mine deoarece fiul meu a fost administrator
- de la infiintare din 2006 nu am mai semnat nimic pentru acesta societate nici nu am avut vreun beneficiu de la ea
V-a rog din suflet ajutatima
Cel mai recent răspuns: cosminnicu , utilizator 13:39, 15 Septembrie 2011
Buna ziua

Mergeti la Administratia financiara si depuneti un memoriu prin care prezentati situatia reala a societatii si istoricul acesteia de la infiintarea pana in prezent.
Procurati-va de la Oficiul registrului comertului toata documentatia societatii in copie care va servi drept proba pentru contracarea obligatiilor impuse de catre Administratia Financiara.
Daca impotriva dvs se incepe executarea silita formulati de urgenta contestatie la executare care poate fi facuta in ceea ce priveste executarea silita insasi cat si la titlu executoriu(decizia de impunere etc), deasemeni tot prin cererea de contestatie la executare solicitati instantei de fond(Judecatoriei) si suspendarea executarii silite pana la solutionarea irevocabila a contestatiei la executare.
Problema de natura financiara poate sa apara atunci cand solicitati suspendarea executarii silite, motivat de faptul ca instanta de judecata poate sa va solicite achitarea unei cautiuni sub forma unei sume de bani pentru a se putea dispune suspendarea executarii silite.
Pe contestatia la executare solicitati instantei de judecata un probatoriu adecvat, coroborat cu emierea unei adrese la Oficiul Registrului comertului prin care sa solicitati in ciopie toate actele care au stat la baza infiintarea acestei societati, si din care sa reiasa si modificarile intervenite ulterior in societate.

Pentru inceput atat pentru alte relatii aveti posibilitatea contactarii mele pe e-mail, si voi fi bucuros sa va raspund gratuit, sau pe mobil.


Va doresc succes
Va multumesc pentru sfaturi. Imi puteti da pe rpivat un e-mail unde sa va pot trimite o copie a acestei notificari? ... poate am inteles eu gresit.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv contestatie executare tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am \\\\" fericita\\\\" calitate de debitor in doua dosare de executare diferite: 1.Sunt director administrator la o societate comerciala la care ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate mercur_ro mercur_ro Buna ziua! Ce se intampla cu datorilie unei SC care isi suspenda activitatea la ONRC (nu mai desfasoara activitate)? Va rog, am nevoie de raspuns urgent. ... (vezi toată discuția)