avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

Buna ziua,

Am urmatoarea nelamurie:
- am infiintat o asociatie fara scop lucrativ, deocamdata fara personalitate juridica, are doar 4 membri statut, si stampila si sunt in etapa in care urmeaza sa mai adere si alti membri.
- in aceasta etapa este ilegal faptul ca am stampila, repet daca asociatia inca nu are personalitate juridica ?
Cel mai recent răspuns: Carmina Vrejoiu , utilizator 13:07, 19 Septembrie 2011
In cazul in care nu sunteti cu actele inregistrare, deci nu aveti personalitate juridica, nu puteti fi recunoscuti ca ong si nici sa beneficiati de drpturile acestora. Folosirea in cest caz a stampilei e cam fara rost pentru ca pe langa stampila pe acte, ca sa fiti recunoscuti ca atare, va mai trebuie si alte informatii ca nume, cod fiscal.
1. Pentru aderarea celorlati membri fie se modifica Statutul si Actul constitutiv inainte de a depune actele la Judecatorie, fie se face cerere de adeziune dupa obtinerea personalitatii juridice.

2. Nu va recomand sa folositi stampila. La efectuarea acesteia, trebuia sa prezentati actul de infiintare, in cazul dvs. fiind vb de Incheierea legalizata data de Judecatorie.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, dar inca mai am o nelamurie;
- În temeiul dispoziţiilor art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi ale art. 1 lit. S pct. 2 din Legea nr. 206/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, Guvernul României emite următoarea ordonanţă:, care la
CAPITOLUL Înfiinţarea asociaţiilor şi a fundaţiilor
Secţiunea 1
Constituirea şi înscrierea asociaţiei
IIArt. 5. - (2) În temeiul dreptului constituţional la asociere, persoanele fizice se pot asocia fără a constitui o persoană juridică atunci când realizarea scopului propus permite aceasta( in speta apararea drepturilor unor actionari minoritari ai unui SA).
In contextul aratat mai sus, asociatia infiintata poate folosi o stampila(facuta prin prezentarea actului constitutiv cu antetul unui cabinet de avocatura, la firme care fac stampile )? Intrebarea este de fapt, exista vreo posibiliatte de a fi atacat in justitie precum ca ai fi folosit stampila ca un mijloc fraudulos, inducand ideea ca astfel asociatia ar fi constitiuta cu personalitatae juridica ?
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie nepatrimoniala - noi asociati punisher punisher As dori sa aflu care este modalitatea juridica legala de a primii noi membrii intr-o asociatie de proprietari de terenuri deja constituita si ... (vezi toată discuția)
Asociatie fara scop lucrativ oti oti Are cineva un model de statut de Asociatie sportiva ? Din O 26/2000 inteleg daca doar membrii asociati pot hotara in AGA si nu toti membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Dovada calitate membru asociatie romi_codrean romi_codrean Buna ziua As dori sa aflu mai multe pareri despre dobandirea si dovedirea calitatii de membru al unei asociatii. Subsemnatul sustin ca membrii unei ... (vezi toată discuția)