avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cod civil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cod civil

santem doua persoane care am lucrat la un srl fara forme legale si nu am fost platiti putem sa facem actiune in justitie amandoi in aceasi cauza adica sa face m o singura actiune. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 22:00, 15 Septembrie 2011
Puteti insa fara succes zic eu, fapt ce rezulta din expresia " fara forme legale"
Teoretic ati avea un contract verbal intre dvs. si patron dar sansele sunt 0 sa reusiti ceva in instanta. Depuneti plangere la ITM pentru ca angajatorul nu va incheiat contract de munca..
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Se poate, intrucat, conform codului de procedura civila, persoanele pot sta, mai multe, impreuna, in judecata, ca reclamanti(dar si ca parati).
In acelasi timp, nu sunt cu totul de acord cu colegul Mihai-jus, deoarece, in termenii coduluui muncii, obligatia incheierii contractului de munca in forma scrisa revine angajatorului. Este important, in acelasi timp sa putteti proba, prin orice mijloc de proba (martori) ca ati desfasurat activitatea (munca) pentru si sub autoritatea acelui angajator si ca acesta este inn culpa prin neincheierea contractului in forma scrisa. Puteti, anterior actiunii in instanta sa adresati o plangere si ITM teritorial ( Inspectiei Muncii).
Munca la negru este sanctionata contraventional de catre ITM atat in dauna angajatului, cat si in dauna angajatorului ... angajatorul ca primi o amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata, iar angajatul o amenda de la 500 lei la 1.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie angajator NIKNIKO NIKNIKO buna ziua, satul meu a lucrat cateva luni(3) pe un santier cu un angajator fara forme legale de munca ,acesta ia spus ca-i va face si a ramas doar o ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica care a prestat munca nedeclarata la alt pf morpheus2014 morpheus2014 Buna ziua, Tatal meu este pensionar, in timpul liber mai executa diverse constructii, munca in gospodarie la terte persoane care ii solicita asta, in ... (vezi toată discuția)