avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru

vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de munca sau este suficient in cel colectiv?
Daca noile contracte individuale le facem cu 9 ore, pentru angajatii vechi trebuie facut act aditional la contract sau doar sa semneze contractul colectiv de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:53, 16 Septembrie 2011
va multumesc tuturor pentru raspuns,mai am o intrebare....in acest caz salariatul este pontat 9 ore dar i se platesc tot 8, sau pauza de masa trebuie platita?
Se platesc 8 ore de munca ... va fi pontat 8 ore.
@freeelis,

"Sunt doua variante : fie se intocmesc acte aditionale , fie se emite o decizie a angajatorului in acest sens care se va comunica salariatilor"....



Nu se justifca intocmirea de acte aditionale la contractele de munca,atata timp cat nu intervine nicio modificare a duratei normale a timpului de munca/zi /saptamana. care ramane de 8 ore/zi.
Se comunica angajatilor si se afiseaza programul de lucru,in cf. cu prevederea respectiva din Regulamentul Intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, ... Rulea Rulea Buna ziua! Stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, vinerea poate fi zi scurta? Adica programul sa fie de 5-6 ore in loc de 8 ore cum prevede ... (vezi toată discuția)
Codul munci duduvasile duduvasile Buna ziua , vreau sa va intreb daca in cele 8 ore de lucru /zi este prevazuta si o pauza de masa? Timpul alocat pauzei de masa trebuie recuperat? (vezi toată discuția)
Pauza de masa coco99 coco99 as dori sa stiu daca socitatea la care lucrez te poate obliga sa recuperezi pauza de masa de jumatate de ora.mentionez ca lucrez in schimburi trei la numar a ... (vezi toată discuția)