avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CNADR HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CNADR HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP

Buna ziua. Stimati domni / doamne avocati, primaria pe care am dat-o in judecata mi-a formulat intampinare comunicandu-mi ca nu este competenta. ce ma fac?

pentru cei car enu cunosc speta, anul acesta am ciorculat regulamentar, in conditii normale cu masina insa datorita gropilor din carosabil mi-am distrus un pic masina. accidentul s-a intamplat pe dn1, la iesirea dintr-o comuna. am dat in judecata primaria acelei comune, dar avocatul lor mi-a spus prin intampinare ca nu e de competenta lor solutionarea acestor tipuri de litgii. ce ma fac?
eu am facut referire la prevederile art. 22 din ordonanta 43/1997.
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP.:((
:((
Cel mai recent răspuns: cafea1 , utilizator 21:39, 16 Septembrie 2011
Si nici nu are cum sa fie primaria/consiliul local administratorul DN1 (ca nu-i nici drum de interes local, nici drum judetean aflat pe raza unei localitati urbane - iar comuna era, oricum, rurala), trebuia sa chemati in judecata CNADNR.
offf. la un moment dat am citit de la un utilizator ca jurisprudenta ar imbratisa varianta primariilor. o utilizatoare sophya parca a fost sfatuita astfel. offf...... multumesc foarte mult!
Pai jurisprudenta nu este izvor de drept in Romania. Si daca legea spune ca un consiliu local administreaza doar drumurile locale si portiunea dintr-un drum judetean aflata pe teritoriul unei localitati urbane (deci oras), cum vreti dvs. sa raspunda autoritatea locala pentru starea necorespunzatoare a unui drum national al carui administrator legal este CNADNR?
:(. aveti prefecta dreptate. va multumesc pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare daune materiale de la compania nationala de autostrazi si drumuri nationale din românia (cnadnr) Sophya Sophya Buna. Mai ieri am condus pe un drum plin de gropi si intamplarea a facut ca intr-o curba pe langa mine a trecut un TIR iar eu am intrat intr-o groaapa ce ... (vezi toată discuția)
Cnadr cafea1 cafea1 BUna. citind mai multe topicuri in legatura cu accidentele provocate masinii pe drumurile publice de catre marile gropi din carpsabil, am dat in judecata ... (vezi toată discuția)
Proces cu cnadnr - avarie autoturism danut13 danut13 Buna ziua As dori sa stiu unde sa fac plangere (si in cate zile de la eveniment) impotriva CNADNR deoarece am dat intr-o groapa pe DN1 la iesirea din BV ... (vezi toată discuția)