avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme cu sotia in urma divortului-pensia alimentara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme cu sotia in urma divortului-pensia alimentara pentru copilul minor

buna ziua,
numele meu este silviu.am divortat in urma cu 4 luni dupa un mariaj de aproape 3 ani in urma caruia a rezultat un copil(acum in varsta de 2 ani si 9 luni).divortul s-a terminat in urma unei medieri la un cabinet autorizat.programul de vizita al copilului nu este stipulat.problema e urmatoarea:exista un credit facut in timpul casatoriei la care m-am angajat sa il platesc singur cu conditia ca timp de 1-2 ani sa nu imi ceara pensie alimentara pt ca acum nu obtin venituri din munca(totusi in hotararea de divort este stipulat ca trebuie sa platesc 25% din veniturile mele)si sa ajut si eu cum si cu cat pot pt cresterea copilului.
1.poate sa imi ceara pensie chiar daca eu nu muncesc?
2.vreau sa contrbuie si ea cu jumatate din suma ratelor la credit.cum trebuie sa procedez?
3.nu vrea sa ma mai lase deloc sa imi vad copilul.ce alternative am?
4.nu sunt multumit de cum se ocupa de cresterea si educarea copilului.carei institutii ma pot adresa?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george_silviu , utilizator 10:27, 17 Septembrie 2011
pentru a putea avea legături personale cu minorul, vă puteți adresa instanței de judecată pentru stabilirea unui program de vizită. în ceea ce privește creditul, acesta este un credit comun, contractat de părți în timpul căsătoriei, prin urmare potrivit contractului, ambii soți au obligația de plată a acestuia. nici un contract de mediere nu poate schimba acest lucru. cu privire la pensia de întreținere, da aveți obligația să o plătiți indiferent dacă aveți venituri sau nu, atâta timp cât ea este stabilită printr-o hotărâre judecătorească. oricum este nelegală orice convenție a părinților privitoare la această pensie. probabil mediatorul a omis să vă spună că pensia de întreținere este dreptul copilului nu a părinților prin urmare nu puteți tranzacționa cu privire la aceasta.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in care o parte este cu resedinta in ue daniela2014 daniela2014 buna ziua, in cazul in care introduc o cerere de divort, in care partenerul meu are resedinta in Germania, mai sunt obligata sa fac medierea? daca da, cum se ... (vezi toată discuția)
Procedura de divort si valoarea pensiei alimentare ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an si 6 luni. In urma acestui mariaj a rezultat un copil care acum are 8 luni. De aprox. doua luni de zile, din pricina ... (vezi toată discuția)
pensie de intretinere intre fostii soti - art. 389, interpretare cerebel33 cerebel33 Buna seara, art 389(obligatia de intretinere) din noul cod civil se poate aplica,daca divortul a fost finalizat in urama cu 4 ani? mai pot cere in instanta ... (vezi toată discuția)