avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... angajat unic societate in faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

angajat unic societate in faliment

Buna ziua,

Am o nelamurire si sper ca cineva de aici ma poate ajuta. Firma la care lucrez a intrat in decembrie anul trecut in faliment iar eu am ramas unic angajat, responsabil cu gestiunea. Mi s-a spus ca procedura falimentului ii obliga sa aiba un salariat pe asa ceva. Pana acum am lucrat norma intreaga, dar as vrea sa plec la alta firma norma intreaga si sa raman cu 2h/zi la societatea in faliment. Este posibil? Sau e obligatoriu sa aiba pe cineva cu 8h/zi?
Va multumesc anticipat!

Elena
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
chilipepper, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:23, 18 Septembrie 2011
dacă contractul de muncă pe care îl aveți cu societatea în faliment este pentru 8 ore de muncă, mai puține ore ar echivala cu o modificare a acestuia, modificare care se poate face potrivit codului muncii numai cu acordul părților. dacă ei sunt de acord cu acestă modificare puteți lucra și pentru cealaltă societate.
Multumesc pentru raspuns, dar nedumerirea mea era daca o firma in faliment poate avea ca unic angajat (asa cum am inteles ca o obliga legea) pe cineva cu numai 2h/zi. Am cautat in procedurile de faliment si nu am gasit nimic legat de asta.
Va multumesc!
daca o firma in faliment poate avea ca unic angajat (asa cum am inteles ca o obliga legea) pe cineva cu numai 2h/zi

Legea nu impune pastrarea unui salariat ci din contra reducerea tuturor cheltuielilor
Lichidatorul judiciar este cel care decide daca mai pastreaza sau nu contractele de munca .
Dvs puteti solicita lichidatorului reducerea programului la 2H sau demisia (cu acordul partilor asa cum a scris DEDITA )
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este prevazuta in vreun act normativ conditionarea de a lucra cu norma intreaga pentru a i se acorda stimulentul de insertie? demarela demarela Buna ziua, O angajata care se afla in CIC pentru 1 an , doreste reintoarcerea la munca mai devreme de 1 an, pentru a primi stimulentul legal. Este angajata ... (vezi toată discuția)
Care sunt dezavantajele unui contract part-time de 2h/luna dariusstefan dariusstefan Buna ziua, Urmeaza sa ma angajez la o firma nou infiintata si mi s-a propus ca salariu pe cartea de munca sa fie mai mic datorita investitiilor care se vor ... (vezi toată discuția)
Contract de munca timp partial de 2h Andra_0911 Andra_0911 Buna ziua, Lucrez cu norma intreaga (8h) intr-o companie ca analist. As dori sa acumulez si experienta ca economist si mi s-a propus colaborarea cu o alta ... (vezi toată discuția)