avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema.
1. Este o firma cu asociat unic care isi inchide activitatea la sf lunii septembrie.
Firma nu mai are datorii la stat, nu are nici bunuri de impartit . In caz de dizolvare societate e nevoie de toate etapele dizolvare-lichidare -radiere, sau se pot simplifica pasii?
2.Orice dizolvare e urmat de un control de la Fisc? Pentru ca neavand sediu, cu sute de dosare nici nu stiu la ce se poate astepta.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:17, 15 Septembrie 2011
Cel mai simplu e sa radiati societatea in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata fara numire lichidator. Trebuie sa asteptati trecerea a 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a deciziei prin care dizolvati societatea. Este nevoie sa obtineti certificatul de atestare fiscala din care rezulta ca nu aveti datorii fata de stat. Daca reusiti sa obtineti acest act fara control de fond este norocul dvs., dar in mod normal cam de un an se efectueaza inainte de radiere un asemenea control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)