avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare silita

se poate face executare silita pentru datorii restante la asociatia de proprietari fara a merge in instanta si sa nu ai nici un proces doar cu un executor ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:25, 16 Septembrie 2011
nu ! executarea silita se poate face doar in baza unei sentinte judecatoresti.
Executorul judecatoresc trebuie sa cuprinda in dosarul de executare o hotarare judecatoreasca definitiva, investita cu formula executorie.Fara o actiune in instanta nu se poate trece asadar la executare silita.
Mai nou am inteles ca ar fi posibil sa se investeasca si intelegerea facuta in cadrul unei medieri. Documentul incheiat de mediator, acceptat si semnat de partile care-au participat la mediere, ar putea fi investi cu formula executorie (in cazul cand una din parti nu respecta intelegerea) si fara a mai fi nevoie de o sentinta judecatoreasca se poate trece la procedura de executare.
Poate ne dau o mana de ajutor, ca sa ne lamurim, mediatorii care sunt aici pe avocatnet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca monamour monamour Ma confrunt cu urmatoarea problema: niste rude au intampinat probleme in achitarea cotelor de intretinere pe parcursul anilor 2012-2013, drept pentru care au ... (vezi toată discuția)
Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)
Este diferenta intre cele doua sintagme? dana131 dana131 Buna seara! As dori si eu o lamurire cu privire la urmatorul aspect: Vreau sa execut patronul pentru salariile restante ,si nu stiu cum sa fac .Am castigat ... (vezi toată discuția)