am nevoie urgenta de o asigurare de calatorie in Afganistan.in politele de asigurare incheiate de marea majoritate a societatilor de asig din Romania,am intalnit aceasta formulare:
"societate de asigurare nu acordă indemnizația de asigurare pentru cheltuieli ocazionate de:
tratamentul determinat de boli sau accidente ca urmare a războaielor, actelor teroriste, a evenimentelor similare sau a participării la revolte sau acte de terorism (exclusiv în calitate de victimă)"
ce sa inteleg din aceasta formulare,vis-a-vis de riscul asigurat,tinand cont si de specificul tarii in care voi calatorii?sunt asigurat sau nu?
va sunt recunoscator pt orice sugestie oferita in vederea incheierii unei polite de asigurare de calatorie in aceasta tara,precizand totodata ca nu sunt cadru militar si merg cu contract de munca intr-un domeniu relativ pasnic.
veți fi asigurat pentru orice alte afecțiuni, mai puțin cele ocazionate de tratamentul determinat din boli sau accidente ca urmare a războaielor, actelor teroriste a evenimentelor similare ..etc, ceea ce ați scis între ghilimele. cred că fiind vorba despre afganistan tocmai pentru aceste afecțiuni interzise. încercați și la alte societăți, poate veți găsi totuși ceva chiar dacă veți plăti mai mult. chiar dacă lucrați într-un mediu pașnic, acolo nimic nu este pașnic.
Din formulare inteleg altceva desi nu stiu cum este cu paranteza aceea...
Societatea de asigurare nu acorda indemnizatia de asigurare daca riscul se produce ca urmare a razboaielor,actelor teroriste...a participarii la revolte sau acte de terorism EXCLUSIV in calitate de victima.
Deci:in afara de,cu exceptia!(exclusiv)
Stiu ca aceste situatii sunt cuprinse la excluderi,de regula.Nu inteleg ca sunt excluse,din formularea scrisa de catre persoana care intreaba.
Am o problema?:sorry:
textul reprodus de mine este exact din contractul de asigurare.tocmai pt acel EXCLUSIV am intrebat si eu.cum se interpreteaza?sa fi gresit cei care au redactat contractul?
Este cel putin ciudata formularea.Daca in paranteza era scris INCLUSIV intelegeam ca exista excludere.Oricum,considerand ca ceea ce este scris in paranteza se refera la toata fraza,este oricum o alegere nefericita.
Calitatea de victima poate interveni fara participarea la revolte sau acte de terorism-pot sa trec pe langa o piata cu manifestanti in drum spre casa,spre exemplu.
Ca victima,pot participa sau nu la revolte etc.