avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna ziua! As dori si eu sa fiu lamurita cu "acrobatiile" instantelor, ca sa stiu ce am de facut.
- Am fost data in somaj in octombrie 2010.
- La data de 16 februarie 2011 am depus la tribunal actiune de recuperarea a drepturilor salariale pe ultimii trei ani de la firma la care am lucrat.
- La 01.03.2011 firma la care am lucrat a depus la tribunal actiune in vederea declaraii insolventei. S-a judecat, i s-a aprobat insolventa cu reorganizare de activitate, tot ea a facut si recurs, care momentan nu s-a finalizat pentru ca a intarziat cu planul de reorganizare si mai are un termen pe 18.10.2011(nu se stie daca este ultimul).
- La primul termen(20.04.2011) pe care l-am avut mi s-a suspendat dosarul pe motivul dosarului declararii insolventei firmei.
Va rog sa-mi spuneti daca mai sanse pentru a-mi recupera drepturile salariale pentru care am muncit din greu. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mcvarual , utilizator 22:15, 16 Septembrie 2011
Sunt sanse sa vi le recuperati in real, doar daca firma in cauza trece de pragul de reorganizare si nu intra in faliment...si exista lichiditati in conturi in vederea executarii...
Asta in situatia in care a-ti avea castig de cauza in acest dosar!!!

Asemenea daca nu trece de pragul reorganizarii si intra in faliment , si sa spunem ca a-ti castiga...suma pe care o veti castiga in instanta aferenta drepturilor salariale, va urma procedura executionala si va fi trecuta la masa credala..in vederea executarii...iar aici Dumnezeu cu mila,,,,,doar daca au bunuri, lichiditati etc....
Dvs, in cazul in care instanta va va da dreptate, iar firma intra in faliment, veti intra in concurs cu ceilalti creditori ai firmei, urmand a primi procentul corespunzator drepturilor Dvs salariale. De exemplu, daca un creditor are de recuperat o suma de 1000 ron, iar Dvs aveti de recuperat 50 ron, iar activele societatii nu insumeaza 1050 ron, veti primi o suma de bani raportata la drepturile salariale aferente, corelativ cu datoria fata de celalalt creditor.
MULTUMESC!
Dar am o nelamurire, in ce moment al insolventei-reorganizare sau insolventei-faliment imi pot reactiva dosarul din treibunal?
La data la cere administratorul judiciar va depune raportul ... iar practicianul in insolventa va certifica datele consemnate in acesta...
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
MULTUMESC MULT !
MI SE POTRIVESTE MESAJUL PE CARE IL UTILIZATI IN AVATAR!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)