Buna ziua!
As cere si eu un ajutor. In urma cu 3 ani fostul Administrator de bloc a renuntat si o singura persoana a dorit sa preia functia. S-a facut un proces -verbal la Adunarea Generala, cum ca va fi pe functia de administrator timp de 3 luni ,de proba, dupa care va prezenta Atestatul necesar pentru a fi administrator si daca nu sunt inconveniente va fi ales administrator.De atunci , nu a mai convocat adunare generala, face ce vrea si cum vrea, nu asculta de cenzori, incaseaza sume pe care nu le justifica,refuza sa vina la control. Partea proasta e ca noi i-am predat cu Proces verbal stampila si codul fiscal al Asociatiei, si acum nu stim cum sa scapam de ea. Nu asculta pe nimeni, pe cenzori i-a dat afara din casa. Ce putem face_
Va rog sa va procurati legea 230/2007 si veti vedea ca de intreaga activitate in asociatie raspunde comitetul asociatiei de locatari sau comitetul executiv dupa lege.
- Administratorul nu se alege, el se angajeaza de catre comitetul executiv, presedintele asociatiei.
- Adunarea generala alege comitetul executiv, comisia de cenzori, presedintele asociatiei.
- Stampila trebuie sa stea la presedintele asociatiei, nu la administrator.
- Administratorul poate fi demis de comitetul executiv. In cazul in care nu vrea si se opune, nu preda stampila, documente etc., se apeleaza la politistul de proximitate.
Poate sa dea afara din casa pe oricine deoarece activitatea de administratie nu se desfasoara in apartamentul administratorului, ci la sediul administratiei care trebuie amenajat intr-un locsor cat de mic pe spatiul comun, acolo unde proprietarii si reprezentantii lor au dreptul sa stea.
Multumesc pentru sugestii.Am convocat Adunarea comitetului executiv, am facut un proces verbal ,prin unanimitate de voturi s-a stabilit demiterea ei.A fost convocata sa predea actele, banii si registrul de casa. A refuzat pe motiv ca nu mai are bani in casa si nu-si poate ridica ultimul salar. Am apelat cu o cerere la Politistul de proximitate, inca nu avem un raspuns de la ei, dar ce ne facem daca nici acesta nu reuseste s-o faca sa ne predea actele? De unde stim ce a platit ,sa nu ramanem cu apa taiata, sau cine stie ce surprize?
Dati telefon la toti furnizorii: de agent termic, de apa, de gaze, prestatorul de salubritate, de service lift etc. si vedeti in ce situatie sunteti cu platile, ce restante sunt, daca sunt.....
Dati-i salariul si puneti-o sa va predea pe proces verbal. Nu se poate sa nu vrea, fiind si politistul de fata.