avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare act vanzare cumparare

buna ziua . un contract de vanzare cumparare al unui teren , dupa cat timp nu se mai poate ataca in instanta
?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:18, 16 Septembrie 2011
Cine sa l atace? pe ce motiv? Detailati un pic...

Sa ceara anularea lui pe ce motiv?
Buna ziua,

in functie de continutul sau si de imprejurarile spetei, daca actul ar fi anulabil ( adica afectat de o nulitate relativa) exista un termen de prescriptiei de 3 ani. Daca actul este lovit de nulitate absoluta, el poate fi atacat oricand.

Avocat Boncu
in principiu un contract de oricefel poate fi atacat oricand in instanta
fii mai explicit... depinde de la situatie la situatie... te referi la prescriptie...??!
motivul ,cica , pretul nu ar fi cel din contract , adica 5000 e in loc de 10000 cat e scris in contract , si ca i-as fi obligat sa semneze prin avansul pe care l-am dat cu toate ca nu am avut niciun antrecontract . totodata doream sa mai intreb daca este vreo problema daca nu depun intampinare? multumesc
ar trebui să depuneți întâmpinare, și să vă prezentați la proces. altfel instanța ar putea crede că aveți ceva de ascuns și nu cred că ar fi în avantajul dv-stră. indiferent ce motive se invocă cred că ar trebui să participați la acest proces, asta, doar dacă vă interesează imobilul, cu justiția de astăzi nimic nu este imposibil.

Alte discuții în legătură

Atacare act de vanzare-cumparare kamacho kamacho Buna seara. Tatal meu i-a vandut sorei mele o bucata din curte, unde aceasta isi construieste o casa.Au facut act vanzare-cumparare,dar fara a trece in act o ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca danicornea danicornea Buna seara! As dori si eu cateva pareri in legatura cu o speta, care suna asa: Angajatorul a comunicat angajatului, prin executor judecatoresc, decizia de ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare (pret neplatit) iancu123 iancu123 un contract de vanzare cumparare intre 2 parti privind vanzarea unui imobil reprezenrand un teren, semnat la notar, in ce cpnditii se poate anula daca partile ... (vezi toată discuția)