avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen de prescriptie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen de prescriptie

Cine ma poate ajuta spunandu-mi de cand incepe sa curga termenul de prescriptie, si unde gasesc ceva mai detaliat.am vazut ceva in decretul 167/1958.acolo se spune ceva despre inceperea actiunii si nu imi dau seama care actiune , adica de cand s-a constatat sau de cand s-a intamplat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: SC RENTA CRED -H.R. AGENCY SRL , Consultant resurse umane 13:17, 29 Septembrie 2011
Nu cunoastem speta.Dati-ne cateva amanunte.
buna seara , este vorba despre o cercetare administrativa pentru recuperarea unor sume de bani de la cateva persoane .perioada in care s-a produs prejudiciul a fost iunie2008-oct2008.cercetarea a fost inceputa la inceputul lunii august,iar in cazul in care acesta se termina dupa luna lui octombrie mai poate fi pusi la plata.multumesc sper ca m-am facut inteles
Prescriptia dreptului la actiune in repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita, incepe sa curga de la data cind pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca, atit paguba cit si pe cel care raspunde de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latura civila in procesul penal . prescriera dreptului la actiune ?? colonelu colonelu Conform art 15 CPP Art. 15. - Constituirea ca parte civila Persoana vatamata se poate constitui parte civila in contra invinuitului sau inculpatului si ... (vezi toată discuția)
Speta andreea_elena19 andreea_elena19 Buna, as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta. Este vorba despre un accident cu avarierea unei masini. Firma de asigurari plateste asigurarea pagubitului ... (vezi toată discuția)
Raspunderea materiala a angajatului serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori sa stiu si eu ce reprezinta riscul normal al serviciului in sensul art. 270 alin. (2) din codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare? ... (vezi toată discuția)