avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot cere perimare? Daca da, cum?
Discuție deschisă în Executare silită

Pot cere perimare? Daca da, cum?

Am ajuns in situatia de a fi executata pentru o suma de bani, eu sunt debitorul, creditorul a dorit prin executare blocarea salariului, intrucat nu a avut ce executa nu s-a facut acest lucru. Executarea este de peste un an ceruta, eu, debitorul, avand in vedere ca executorul nu a mai focut o noua cerere de executare, pot proceda la suspendarea, perimarea acestei executari? Este vb de o hotarare civila, intre 2 persoane, nu bancara, nu cu alte firme, doar niste, sa spun drept sume ce nu le-am imprumutat ci am semnat chitanta de dobanda fantastica. Am comis-o, ce mai pot indrepta? A trecut 1 an si ceva, nu au ce sa execute, am vreo sansa sa scap legal de asa ceva? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cab. Av. Camelia TUGUI , Avocat 21:59, 19 Septembrie 2011
Chiar daca este perimata executarea silita,aceasta nu va absolva de plata.Creditorul poate face o noua cerere de executare silita.
Chiar daca este perimata executarea, creditorul poate cere din nou executarea silita dar numai in termen de 3 ani de zile de la data la care hotararea a ramas definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)
Executare silita datorie la intretinere blackbeautybrother blackbeautybrother Va rog sa-m spuneti care sunt modalitatile legale pentru a recupera o datorie la intretinere a unei familii care locuieste in acelasi bloc cu mine, in ... (vezi toată discuția)