avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie

buna ziua
cineva (o societate cu asociat unic) imi datoreaza o suma de bani ca urmare a vanzarii unui autoturism. am dat autoturismul societatii si m-am inteles cu patronul sa-mi dea banii cand vinde masina.
desi a trecut mult timp de cand avandut masina nu mi-a dat banii.
acum este de acord sa facem un act prin care recunoaste ca are o datorie la mine si se obliga sa-mi dea banii in rate.
nu are bunuri pe numele lui.
pe societate are, dar este ipotecat.
asi face un act cu el dar si cu niste giranti si nu stiu cum sa-l fac
MA PUTETI AJUTA CU UN MODEL?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:16, 16 Septembrie 2011
Va referiti desigur la un contract de imprumut. Va recomand sa il faceti la un notar, astfel va fi titlu executoriu, si, in caz ca nu va restituie banii cand v-ati inteles, sa nu mai apelati la instanta, ci direct la un executor judecatoresc.
nu vrea sa facem actul la notar si ma intereseaza cum pot prinde girantii in act
Contractul la notar era cel mai sigur , el fiind titlu executoriu, conf art.66 din legea 36/1995.
Intocmiti un contract de fidejusiune. Fidejusorul se obliga fata de dvs sa execute obligatia celui pentru care garanteaza, daca acesta nu o va executa. Poate sa existe mai multi fidejusori si la acest contract nu se cere forma autentica, insa in acest caz fidejusiunea este un contract accesoriu contractului principal, care este cel de imprumut. Deci faceti si un contract de imprumut tot sub semnatura privata ca mai apoi sa i adaugati fidejusiunea.
Daca nu vrea sa mergeti la notar, e posibil sa nu vrea sa semneze nici un act sub semnatura privata. Oricum, cautati modele pe internet pt contract de imprumut si pt contract de gaj sau fidejusiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusori getuta getuta Buna seara . Pot fi numita fidejusor daca nu am domiciliul in teritoriul jurisdictional al tribunalului judetean la care trebuie sa se dea obligatia ? (vezi toată discuția)
Contract de imprumut la notar neonorat zoltan.robert zoltan.robert Buna seara, In data de 23.01.2009 am incheiat un contract de imprumut (cu legalizare de semnatura) cu o persoana fizica, pentru suma de 2500 euro, cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legata de un contract de imprumut de ... Cristina003 Cristina003 Buna ziua, Am o intrebare legata de un contract de imprumut de consumatie cu garantie mobiliară asupra unui autoturism detinut de debitor. Contractul va fi ... (vezi toată discuția)