avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori

daca eu ca mama renunt la pensia de intretinere pt copii tatal mai poate cere in tribunal incredintarea unui minor?
Nu puteti renunta la pensia de intretinere.

Tatal poate cere oricum reincredintarea minorului dar va fi excesiv de greu pentru el sa obtina.
Pensia alimentara este un drept al copilului, iar dumneavaostra nu puteti renunta la un drept care nu va apartine
in schimb, parintii se pot invoi cu privire la contributia lor pentru cresterea si educarea copiilor, dar ea trebuie incuviintata de catre instanta.
Renuntarea la pensia de intretinere nu poate fi legala decat daca se constata ca posibilitatile materiale ale parintelui care a renuntat sunt indestulatoare pentru a asigura copilului cele mai bune conditii de trai, aceasta solicitare fiind certificata de o ancheta a Prorectiei minorului.
Indiferent de aceste renuntari, tatal poate oricand sa solicite reincredintarea minorului, dar se va proceda la aceleasi verificari din partea Protectiei copilului, pentru a se constata conditiile cele mai favorabile de crestere a minorului.
Niciodata nu se poate renunta la pensie, nici cand ii ajung banii parintelui sa isi creasca singur copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensie alimentara mire9 mire9 Va rog sa imi spune-ti cum as putea renunta la pensia alimentara pe care o primesc pentru cresterea copilului de la fostul meu sot. (vezi toată discuția)
Schimbare nevoii celui care primește plata pensiei de întreținere. Roxana-Ana Roxana-Ana Bună ziua! Situație: părintelui divorțat i s-a încredințat spre creștere și educare copilul și primește lunar dreptul copilului la pensie ... (vezi toată discuția)
Drepturile de tata AIL AIL CIAO ....EU MA NUMESC ALINA SI SUNT DIVORTATA DE 8 ANI INAINTE SA SE NASCA FIUL MEU .....DUPA NASTEREA LUI IMI VINE INCREDINTAT MIE ,TATAL LA RECUNOSCUT SI II ... (vezi toată discuția)