avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la pensie alimentara

Va rog sa imi spune-ti cum as putea renunta la pensia alimentara pe care o primesc pentru cresterea copilului de la fostul meu sot.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 31 Ianuarie 2009
Pensia alimentara este un drept al copilului, iar dumneavaostra nu puteti renunta la un drept care nu va apartine. Daca tot nu vreti sa folositi acei bani in interesul copilului, ati putea sa ii convertiti intr-o valuta si sa ii puneti intr-un cont la care sa aiba acces copilul cand va deveni major.
De regula, cand mama doreste renuntarea la pensia alimentara o face cu substrat, sa ii demonstreze tatalui ca ea se descurca in cresterea copilului si fara banii lui, si, data fiind situatia, el ar face bine sa renunte la drepturile sale parintesti.
Detaliaza subiectul putin! Probabil ca ai vreun motiv pentru care vrei sa renunti la pensia de intretinere a copilului. Din pacate nu poti face insa asa ceva!
Parintii se pot invoi cu privire la contributia lor pentru cresterea si educarea copiilor, dar ea trebuie incuviintata de catre instanta. Renuntarea la pensia de intretinere, care constituie un drept al copiilor, nu poate fi ratificata decat daca se constata ca posibilitatile materiale ale parintelui care a renuntat sunt indestulatoare pentru a asigura copilului cele mai bune conditii de trai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori coracao coracao daca eu ca mama renunt la pensia de intretinere pt copii tatal mai poate cere in tribunal incredintarea unui minor? (vezi toată discuția)
Schimbare nevoii celui care primește plata pensiei de întreținere. Roxana-Ana Roxana-Ana Bună ziua! Situație: părintelui divorțat i s-a încredințat spre creștere și educare copilul și primește lunar dreptul copilului la pensie ... (vezi toată discuția)
Alocatia de intretinere a copilului Balazs.M, Balazs.M, Buna ziua! Ma numesc Balazs.M. As avea o intrebare. Am divortat de fostul meu sot. Avem un copil impreuna( ieri a implinit 6 anisori). Tatal copilului prin ... (vezi toată discuția)