avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de intretinere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de intretinere a copilului

Buna ziua! Ma numesc Balazs.M. As avea o intrebare. Am divortat de fostul meu sot. Avem un copil impreuna( ieri a implinit 6 anisori). Tatal copilului prin sentinta definitiva de divort ar fi trebuit sa imi plateasca suma de 80 euro/luna intretinere din ziua in care s-a nascut plus cheltuielile de judecata. In schimb, nu stiu daca am dreptul la acesti bani caci el m-a amenintat inca cand s-a pronuntat divortul ca daca nu merc la avocatul lui si nu dau o declaratie ca nu doresc nicsi un ban de la el, atuncsi ma va distruge.Il cunosc, e un mincinos, dar din pacate de frica am fost la avocatul lui si am dat declaratia. Avocatul lui mi-a spus ca oricum nu imi platea fostul sot nicsi un ban. Toate cheltuielile de judecata eu le-am platit, in schimb banii aceia sunt ai copilului si nu ai mei. Va rog sa imi dati un sfat.

Multumesc. Cu respect, Balazs.M.
Cel mai recent răspuns: Balazs.M, , utilizator 09:16, 19 Noiembrie 2008
Renuntarea la pensia de intretinere, care constituie un drept al copiilor, nu poate fi ratificata decat daca se constata ca posibilitatile materiale ale parintelui care a renuntat sunt indestulatoare pentru a asigura copilului cele mai bune conditii de trai.
Prin urmare, puneti in executare hotararea prin care a fost obligat la plata pensiei alimentare. Mergeti la un executor si solicitati acest lucru.
Stimata doamna,
daca tot spuneti ca e un mincinos, de ce-l credeti in ceea ce priveste faptul ca a afirmat ca va distruge?credeti ca in acest caz spune adevarul?
ceea ce puteti face este sa apelati la un executor judecatoresc si sa va ajute sa se puna in aplicare sentinta.
dreptul copilului este al lui, nu al dumneavoastra.luptati-va pentru el.
Buna tiua!
Va multumesc pentru raspuns. Nu cunosc legea, insa avocatul fostului meu sot mi-a spus atuncsi ca nu am dreptul sa solicit de la el nicsi un ban cacsi am semnat acea hartie. Ani la rand m-am tot gandit si nu mi-a fost clar de ce. Insa aici intr-adevar de fiica mea e vorba si nu de mine. Am sa va accept sfatul si am sa vorbesc cu un executor judecatoresc. Va multumesc inca odata.
De ce l-am crezut? Pentru ca mi-a distrus o firma si pe langa mi-a ,,golit" contul bancar( eu am fost de vina, i-am dat drept de semnatura).In fine, voi lupta pentru dreptul fetitei mele. Multumesc.

Cu respect,Balazs.M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara + 50% din cheltuielile medicale Dani_Alexx Dani_Alexx Buna ziua, Incerc sa caut ajutor la dumneavostra deoarece sunt in prag-ul disperarii,am dat banii la diferiti avocati care nu numai ca nu m-au ajutat cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Stancu Aurelian Stancu Aurelian buna ziua, as dori sa stiu si eu daca in cazul unui proces civil si anume, un divort este posibil sa se dea doua sentinte definitive si irevocabile pentru ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea obligatiilor parintesti lauryss lauryss Sunt divortata de 1an si jumatate iar de aprox 3 ani despartita in fapt si am un copil de 4 ani jumate.Ideea e ca fostul sot refuza plata pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)