avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum se poate ataca o hotarare a curtii de apel ramasa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cum se poate ataca o hotarare a curtii de apel ramasa definitiva?

buna ziua! imi cer scuze in cazul in care problema mea a fost inserata intr-un forum gresit. problema pe care vreau sa o supun discutiei este a sotiei mele,intr-un proces de partaj cu fostul sot. sotia si-a angajat o ,sa spunem ,doamna avocat ,pe baza unui contract in care doamna respectiva ii asigura asistenta juridica la divort,si ptr asistenta juridica in deschiderea unui proces ptr anularea unui contract vanzare-cumparare prin uzufruct.daca m-am exprimat corect. sotia si fostul sot,ridicand o casa ,modificand o casa mai veche,intr-una noua. de aici ,incepe tam-tamul ....."doamna" avocata,pe tot timpul procesului de partaj nu a dorit sa isi ajute clienta in nici un fel.exemplificand,instanta ia cerut sotiei 3 martori. cei 3 martori fiind martori cheie in acel proces de partaj,audierile lor putand in foarte mare masura sa incline balanta in favoarea sotiei. "doamna" avocat nu a dorit sa ii citeze spre audiere,spunand ca nu este cazul. tot "doamna" avocat ia spus sotiei ca actele,chitantele unui credit pe care sotia la achitat singura,chiar daca creditul respectiv era pe numele ambilor soti,nu face parte din partaj.deci,nu poate fi adus in discutie. "doamna" avocat a reusit de-a cursul timpului ca timp de 6 luni sa nu aplice cu nimic la derularea procesului,astfel potrivit referatului grefei tribunalul a fost sesizat cu propunere de perimare a apelului .cu drept de contestatie,etc. "doamna" avocat nefacnd nici un apel,declarand in instanta ,citez "lasa la aprecierea instantei in ce priveste sesizarea de perimare avand in vedere ca se doreste incheierea unei intelegeri intre parti". am incheiat citatul. despre ce intelegere era vorba? despre faptul ca fostul sot ii cerea sotiei sa renunte la pensia alimentara,si el renuntand la proces.normal ca acest lucru nu s intamplat,ptr ca era dreptul copiilor,si acest drept nu se poate lua. sentinta a fost data la 20 martie 2017,in defavoarea sotiei,sulta fiind de 58 684.4 plus cheltuieli de judecata in valoare de 2460.532.iar pe reclamant instanta il obliga la plata sumei de 3521.064 reprezentand ajutor public de care a beneficiat potrivit incheierii de sedinta din data de 04.10.2012(taxa timbru datorata). ideea e ca sotia a primit acasa doar o comunicare privind sesizarea de perimare a judecatii,dar nu a primit nici o sentinta din procesul de partaj. noi am intrat in posesia unei copii a sentintei tot datorita fostului sot. el avand grija ca intr-un weekend sa isi cheme copiii la el,iar cand ia adus reutur,le-a dat o copie a sentintei.nu sa putut face apelul in termenul de 5 zile prevazut in sentinta,deoarece sotia nu a stiut de acea sentinta, "doamna" avocat nu a anuntat-o de acea sentinta. de ce am tot folosit aceste ghilimele ptr "doamna" avocat? ptr ca nu a fost de buna credinta. ca dumneai,chiar in fata mea,cand am intrebat-o in ce data a fost data sentinta,dumneai a spus ca in anul 2014.dar in sentinta este datata 20 martie 2017. ideea e ca fostul sot ii cere acum sotiei sa ii achite catre stat acea suma de 3521 pe care el o datoreaza . urmand apoi,ca el sa dea o declaratie notarila precum ca renunta definitiv la orice drept ce recurge in sentinta civila a curtii de apel.dar,din cate stiu,el poate revoca oricand semnatura de pe actul notarial,deoarece el are o hotarare definitiva a curtii de apel intr-un proces civil.si isi poate cere dreptul oricand.personal,nu am incredere absolut deloc nici in elnici in avocatul lui,si nici macar in avocata sotiei,care a facut tot posibilul ca sotia sa piarda acel proces.acum,intreb si eu,ce e de facut?cand "doamna" avocat nu a stiut sau nu a vrut cu buna stiinta sa lupte ptr drepturile clientei sale? cum se mai poate ataca acea hotarare? el poate oricand sa puna un executor judecatoresc sa isi ia dreptul. in speranta ca voi primi vreun raspuns,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 01:09, 20 Octombrie 2018
Va spun sincer nu am avut rabdare sa citesc postarea dvs ,foarte multe amanunte,multe dintre ele fara prea mare relevanta.Mergeti cu actele la un avocat solicitati o consultatie,numai dupa studiul incheierilor de sedinta,apararilor din dosar intampinare se poate trage o concluzie privind o eventuala culpa a av angajate.In mod normal daca hotararea este definitiva mai raman caile extraordinare de atac(revizuirea si contestatia in anulare) cu sanse infime.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Puteti formula contestatie in anulare(art.503-508) sau revizuire(509-513)NCPC, daca sunt intrunite conditiile legale ptr.exercitarea acestor cai extraordinare de atac.
Buna seara!
Referitor la aspectul declaratiei notariale prin care creditorul renunta la punerea in executare a hotararii judecatoresti definitive pot face urmatoarele aprecieri:
- are valoare juridica, producand efecte o astfel de declaratie de renuntare la executare
- recomandarea mea este ca acea declaratie sa fie la un executor judecatoresc, nu la notar.
- are 3 ani de zile de la comunicare, timp in care poate pune in executare hotararea definitiva.

Sugestia mea este urmatoarea: daca hotararea nu mai poate fi atacata prin cai de atac extraordinare, iar sotia dvs. are sa ii dea o suma mai mare de bani decat ii cere, ar fi cea mai plauzibila varianta sa mearga la un executor judecatoresc, sa ii dea banii ceruti pt cheltuielile lui de judecata, iar pentru diferenta sa declare ca renunta la suma pe care o mai are de primit conform hotararii definitive. Sa faca demersul cat mai repede, sa nu se razgandeasca creditorul.

Daca ii va face executare silita ar avea taxe de timbru si alte cheltuieli calculate la valoare...
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
-ELLA-, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg yuly_6 yuly_6 procesul sa terminat si am castigat 50% din acel apartament apoi fostul meu sot a facut recurs si eu am castigat 75% din acel apartamen si avocatul mea zis ca ... (vezi toată discuția)
Divort - sentinta definitiva UTILIZ UTILIZ Buna ziua. Am avut procesul de divort, a venit sentinta definitiva si am facut ambii o declaratie legalizata la notar pentru a renunta la apel si s-a ... (vezi toată discuția)
Sulta partaj mauricio mauricio Buna ziua... am nevoie de ajutor... Divortul este definitiv, partajul de asemenea (apel si recurs, hotarare irevocabila)... Trebuie sa dau fostei sotii o ... (vezi toată discuția)