avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara + 50% din cheltuielile medicale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara + 50% din cheltuielile medicale

Buna ziua,

Incerc sa caut ajutor la dumneavostra deoarece sunt in prag-ul disperarii,am dat banii la diferiti avocati care nu numai ca nu m-au ajutat cu nimic dar la sfat-ul lor situatia a devenit mult mai rea decat inainte. Sunt tatal a trei copii si din motive nerelevante in caz-ul de fata am divortat de fosta sotie, la proces-ul de divort a m incuvintat sa platesc 50% din venituri ca pensie de intretinere minori, judecatoarea ne-a spus atunci ca o sa ne faca un program de vizita care sa ne convina la amandoi si ca o sa ne faca o sentinta care sa ne avantajeze pe amndoi si sa fie si copii neafectati de acest divort, toate bune si frumoase pana cand a venit sentinta, in acea sentinta este specificat ca trebuie sa dau 50% din venituri + 50% din toate cheltuielile medicale ale copiilor si aici a inceput frumuseatea , deoarece fosta mea sotie draga si scumpa a strans toate bonurile de medicamente de la prietene si fara sa ma anunte sau fara sa imi arete vreodata acele bonuri, s-a dus cu ele la un executor judecatoresc, executorul judecatoresc ca sa castige si el un ban frumos si fara sa faca mare lucru a pus poprire pe toate conturile mele si pe salariul meu timp de 3 luni, automat eu neavand nici un venit pentru ca 50% din salariu il oprea firma mea si il vira in conturile executorului si in acelasi tump banca oprea ceilalti 50% si ii vira in contul executorului iar eu cu un salariu frumusel de altfel muream efectiv de foame, ca sa nu mai vorbim ca am vrut sa faca o refinantare la imprumuturile care le aveam si mi s-a spus ca nu se poate deoarece avand toate conturile blocate nu am platit ratele asta dupa ce ma rugam de cei de la banca cu banii in mana sa imi pot plati ratele la ghisei si ei imi spuneau ca nu se poate asa ceva.

Intrebarea mea este : este legal in Romania sa ti se opreasca 50% din venituri si sa fi obligat sa mai platesti si 50% din cheltuielile medicale , pentru ca daca mai stranje o data fosta sotie bonuri in valuare de 8000 ron si iar se duce la un executor judecatoresc eu efectiv mor de foame.

Va multumesc anticipat si astept raspuns-ul dumneavostra
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 08:30, 13 August 2016
În cele descrise de dvs., dacă e aşa cum relataţi, există un concurs de ilegalităţi:
-bonurile fiscale pentru medicamente trebuie să aibă la bază nişte reţete eliberate şi parafate de medici, cu un anume disgnostic.Pentru copii, majoritatea reţetelor sunt compensate, iar asutenţa medicală e gratuită.Dacă doamna a optat pentru asistenţă medicală din afara sistemului de stat, cred eu că trebuia să vă ceară părerea
-
Art. 728 Cod procedură civilă

Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Deci trebuia să faceţi apel la sentinţa judecătorească, întrucât cei 50% pentru cheltuielile mediale exced cei 50% din venitul dvs.
La fel, trebuie să faceţi contestaţie la executare pentru executarea silită a cheltuielilor medicale
-deblocarea contului o poate face numai executorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire m_ariana m_ariana Buna ziua Am divortat de curand, iar in urma divortului fostul sot este obligat la plata unei pensii de intretinere ptr 2 copii minori . A trecut o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am trecut prin divorț cu minori(trei). pe hotărârea ... Gabigeo Gabigeo Bună ziua! Am trecut prin divorț cu minori(trei). Pe hotărârea de divorț scrie ca pârâtul nu da dovada de implicare fata de familie.Are obligația de a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ayda9988 ayda9988 buna ziua, am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (legalizata), prin care s-a stabilit divortul, custodie comuna asupra minorelor, ... (vezi toată discuția)