avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna ziua.am un apartament cu 3 camera,bun drept mostenire,mai exact am pe apartament un contract de vanzare-cumparare dar de fapt si drept e o donatie ascunsa facuta de bunica mea cand eram copil tutore fiind pana la varsta majoratului tatal meu.anul trecut am avut niste probleme grave de sanatate si la 24 ani era sa mor,singura mea grija fiind apartamentul.. daca mor la succesiune vine tatal,mama si fratele meu fiecare avand cota parte egala fiind rude de gradul 1....pt ca cu tatal meu nu m am inteles niciodata si nu as vrea sa le faca viata un calvar mamei si fratelui meu in caz ca as muri m am gandit sa mi fac un testament olograf prin care sa il inlatur de la succesiune....intrebarea mea este poate fi atacat in instanta?ma gandesc sa mi fac un testament care sa nu poate fi atacat deloc iar ca mostenitori de drept sa fie mama si fratele meu ...este mai mult o precautie ...asa ce ma sfatuiti?as vrea nevoie de un sfat!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 10:06, 16 Septembrie 2011
Tatal dvs nu poate fi inalturat total de la succesiune. Exsita rezerva succesoarala , dansul ca si mama dvs este mostenitor rezervatar si indiferent de cum dispuneti dvs prin testament, el va culege rezerva succesorala, care in acest caz este de 1/2 (rezerva parintilor este de 1/2 daca defunctul lasa mama si tata ).
Daca nu lasati testament , tatal va culege tot 1/4 iar mama dvs la fel, fratele avand 1/2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

testament-buna ziua, sunt vaduva si nu am copii, as vrea sa fac testament ... Ralujossi Ralujossi Buna ziua, sunt vaduva si nu am copii, As vrea sa fac testament sa nu las nimic là frati mei, si nici lui mama deoarece le da lor tot ,este posibil sau frati ... (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc soti, valabilitate, legatar universal lucian1956 lucian1956 Buna ziua, O familie, sot, sotie, 2 copii (copiii fiind ai sotiei din alta casatorie, purtand numele tatalui lor). Sotii isi fac unul altuia testament, ... (vezi toată discuția)