avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 544/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 544/2001

Un deputat doreste in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public o situatie detaliata referitoare la valoarea investitiilor pe care o autoritate locala le-a facut pentru constructia unui obiectiv, firma care a castigat licitatia, daca au existat subantreprenori si cine sunt acestia, termenele din contractele de proiectare si executie.De asemenea doreste copii dupa alocarea bugetara si proiectele derulate, executia bugetului, lista proiectelor de investitii si a achizitiilor publice, strategia de dezvoltare a autoritatii.
Suntem obligati sa raspundem acestor solicitari?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:20, 16 Septembrie 2011
Da. Toate aceste informatii sunt de interes public.
O sa detaliez putin. De exemplu programul de achizitii publice pe anul in curs trebuie postat pe pagina de net a institutiei la inceputul anului, dupa aprobarea lui. Deci e cu atat mai mult o informatie de interes public.
Bugetul cat si executia lui, e si el de interes public. Nu stiu ce institutie sunteti pentru ca nu ati detaliat, dar sunt institutii care fac dezbateri publice la aprobarea, modificari pe parcurs ale bugetului. Aici e de discutat caci nu se vine cu prezentari detaliate ci se pun acolo doua, trei pagini de cifre care ar reprezenta bugetul general fara sa se detalieze pe proiecte.
Strategia de dezvoltare e de asemenea obligatorie sa fie postata pe pagina de net.
Pentru informatiile cerute trebuie sa raspundeti. Daca considerati ca e mult ca si cost de multiplicare si institutia nu prea are fonduri alocate, puteti sa trimiteti raspunsul in format electronic. Daca pregatirea raspunsului cere mai mult timp decat cele 30 de zile, anuntati pe cel ce v-a solicitat aceste informatii motivul intarzierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific bugetul unei ... Lorand 80 Lorand 80 Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific bugetul unei primării? Mă gândesc să candidez în 2024 și să fac un program, dar dacă nu am informații ... (vezi toată discuția)
Executia bugetului local Vidin_boia Vidin_boia Sunt consilier local intr-o comuna gorjeana, unde primarul detine majoritatea, iar toate propunerile trec fara nici un fel de problema. Astfel in sedintele de ... (vezi toată discuția)
Caracterul public al unor documente Madalina81 Madalina81 Anumite documente ale unei autoritati publice ,de exemplu balanta de verificare, contractele de inchiriere, facturile si documentele de plata ale ... (vezi toată discuția)