avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Caracterul public al unor documente
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Caracterul public al unor documente

Anumite documente ale unei autoritati publice ,de exemplu balanta de verificare, contractele de inchiriere, facturile si documentele de plata ale furnizorilor, au caracter public? Pot fi puse la dispozitia persoanelor care solicita acest lucru?
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 10:37, 24 Aprilie 2009
Potrivit art.5 alin.1 din Legea nr.544/2001, fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu
următoarele informaţii de interes public:
a) actele normative care reglementează organizarea şi funcţionarea autorităţii sau instituţiei publice;
b) structura organizatorică, atribuţiile departamentelor, programul de funcţionare, programul de audienţe al autorităţii sau instituţiei publice;
c) numele şi prenumele persoanelor din conducerea autorităţii sau a instituţiei publice şi ale funcţionarului responsabil cu difuzarea informaţiilor publice;
d) coordonatele de contact ale autorităţii sau instituţiei publice, respectiv:
denumirea, sediul, numerele de telefon, fax, adresa de e-mail şi adresa paginii de Internet;
e) sursele financiare, bugetul şi bilanţul contabil;
f) programele şi strategiile proprii;
g) lista cuprinzând documentele de interes public;
h) lista cuprinzând categoriile de documente produse şi/sau gestionate, potrivit legii;
i) modalităţile de contestare a deciziei autorităţii sau a instituţiei publice în situaţia în care persoana se consideră vătămată în privinţa dreptului de acces la informaţiile de interes public solicitate.

Prin urmare, informatiile despre care faceti vorbire sunt informatii publice.
Dosarele personale ale angajatilor unei autoritati publice pot fi puse la dispozitia oricarei persoane? Consilierii locali pot avea acces la aceste dosare,din punct de vedere legal?
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2008
CRISDIDA, utilizator
CRISDIDA a scris:

Dosarele personale ale angajatilor unei autoritati publice pot fi puse la dispozitia oricarei persoane? Consilierii locali pot avea acces la aceste dosare,din punct de vedere legal?



Raspunsul la ambele intrebari este : Nu
dar fisa postului este de interes public avand in vedere ca scrie atributiile departamentelor..deci atributiile la general?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific bugetul unei ... Lorand 80 Lorand 80 Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific bugetul unei primării? Mă gândesc să candidez în 2024 și să fac un program, dar dacă nu am informații ... (vezi toată discuția)
Daca o firma a angajat sau nu 4% pers cu handicap este informatie de interes public? ContSters62173 ContSters62173 Daca fac o petitie catre ministerul de finante,prin care vreau sa aflu daca o firma, societate comerciala, institutie, etc, care are cel putin 50 angajati, a ... (vezi toată discuția)
Organigrama anton981 anton981 Buna ziua . As dori sa stiu daca organigrama unei companii de stat , la care am fost angajata este secreta sau o pot solicita in baza legii 544/2001 . Sunt ... (vezi toată discuția)