avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Daca la al doilea termen sotul reclamant se razgindeste si nu mai vrea sa divorteze, iar piritul vrea sa divorteze, ce se intimpla?, nu se mai desface casatoria?
Cel mai recent răspuns: tina_gemeni , utilizator 19:24, 19 Septembrie 2011
buna ziua.
daca sotul reclamant vrea sa -si retraga cererea de divort, insa paratul doreste sa divorteze, sotul parat poate depune cerere reconventionala de divort, la urmatorul termen de judecata.
Va multumesc!, o zi buna!=D>
Cine sunteti dv. sau pentru care parte va interesati, ca sa stiu ce sa va spun?...
Paratul poate depune pana la termenul acela o reconventionala, termenele nu vor mai fi atat de mari, a durat 3 luni ca a fost si vacanta judecatoreasca.
Intr-adevar, depinde de instante, dar ca idee termenele sunt cam la 1-1,5 luni.
Pirita este sotia, sotul nu mai vrea sa divorteze, cu toate ca s-au inteles sa incheie casatoria in mod amiabil.Ce optiuni are sotia< cind urmatorul termen este pe 26/09 a.c./ Multumesc anticipat.
P/S Exista si un minor, de 8 ani.
Ok. Dragoste cu sila nu se poate, stim din practica, stiu si judecatorii, stie si legea...

PANA la termenul din 26.09.2011 sotia ar trebui sa depuna la dosar o reconventionala; sa ceara martori, sa schimbe tipul de divort. Daca vrea cat mai putine termene, ar fi indicat sa fi depus azi. Altfel, sotul are dreptul sa ceara o alta amanare.

Mai bine merge doamna la o consultatie; e divort ( si daca e fara partaj) nu are nevoie de avocat in instanta, insa macar sa o invete care sunt pasii, ce se va intampla mai departe etc.
Sa ceara custodia sau nu, sa invoce motive de divort pe care sa le dovedeasca apoi cu martori.
Daca martorii sunt de acord cu niste drumuri, mai puteti scuti ceva termene; depinde si de sot cum reactioneaza.
POate merge si cu reconventionala redactata de un avocat, cerere in care sa fie trecuti toti pasii, toate motivele care pot aparea, general, in dosar. Astfel, daca instanta o intreaba ceva, sa spuna ca scrie in reconventionala ori sa citeasca de acolo. E mai sigur ca nu se va incurca astfel.

IN toate cazurile, trebuie sa schimbe actiunea initiala.

Pana la schimbarea actiunii, recomand insa o intalnire intre ei in care doamna sa ii prezinte domnului optiunile cu urmarile fiecareia: divort contencios cu plata cheltuieli de judecata, adeverinte de munca, program de vizitare etc. ori divort amiabil fara plata cheltuieli, cu o intelegere pe pensie, program etc.
Cred ca pentru binele copilului a doua varianta e mai buna, mai ales ca se poate da prin acord, asa incat copilul sa nu citeasca peste ani diverse motive de divort intre parintii lui... e urat.
Mai e si varianta pronuntarii divortului fara motivare, e de luat in calcul tot din acelasi motiv.

Alte discuții în legătură

Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Divort Ioanapreda Ioanapreda Buna ziua, in cazul in care sotia introduce actiunea de divort, sotul este de acord , dar ulterior sotia depune cerere de amanare, practic vrea sa tergiversese ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor sorin77 sorin77 reformulez intrebarea pentru ca nu am formulat-o corect.Suntem rezidenti in Italia,sotia a deschis procesul in Romania dar a declarat ca noi am fi intorsi in ... (vezi toată discuția)