Sunt in concediu prenatal, urmand sa nasc in cateva zile. Firma la care lucrez a intrat in insolventa si va dispune incetarea contractelor de munca din data de 19.09.2011. Preavizul va fi de 15 zile, deci mi se va intrerupe contractul de munca pe 9.10.2011 (cand deja as fi nascut).
Pe perioada concediului de crestere copil voi fi asigurata (medical,...) chiar daca mi s-a intrerupt contractul de munca?
Sunt anumite dezavanataje pentru mine din cauza ca mi se intrerupe contractul de munca in perioada concediului de crestere copil?
Buna ziua !
Veti avea calitatea de asigurat pe perioada CCIC .... singurul impediment ar fi acela ca va trebui sa va cautati de lucru la terminarea acestuia (CCIC) .
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art. 21
(1) Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6), precum si pe perioada concediului fara plata prevazut la art.6, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceste persoane se asigura de la bugetul de stat.
... Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
2. Asadar perioada de CCC este stagiu de cotizare la sanatate si perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie si somaj.
3. In consecinta, dupa terminarea CCC puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
Somaj
emilia236
firma la care lucrez ne a trecut in preaviz , intrebarea mea indemnizatia pentru cresterea copilului se socoteste ca vechime in calculul somajului sau nu , im ... (vezi toată discuția)