omidrix a scris:
Am lucrat 20 ani la ROMTELECOM si am fost disponibilizat cu art 55 lit b(acordul partilor) in data de 01.04.2011. Intre 11.07 si 12.08.2011, am lucrat la o societate comerciala care mi-a desfacut contractul de munca cu art 65 alin 1.
Beneficiind de somaj conf legii am depus dosarul la AMOFM sect 4 in data de 18.08.2011.Mi s-a calculat o indemnizatie de somaj in cuantum de 1266 lei.
In data de 16.09.2011 am primit decizia de somaj cu indemnizatia in cuantum de 822 lei.Mi s-a explicat ca diferenta provine din neluarea in calcul a primei de fidelitate primite de la ROMTELECOM conf CCM.Mentionez ca salariul brut din luna Martie 2011(ultima lucrata la ROMTELECOM) s-a constituit din salariul pe respectiva luna plus bonusul de fidelitate acordat.Pt intreaga suma s-au retinut cotele pt somaj(pot prezenta acte doveditoare). Intrebarea mea este: de ce nu s-a luat in calcul si luna Martie 2011 la stabilirea cuantumului indemnizatiei de somaj? Mi s-a spus ca pot contesta in instanta in termen de 30 zile de la primirea deciziei(am semnat c-am primit 1 exemplar cu data 16.09.2011).
Va multumesc.
Contestati in instanta,veti avea castig de cauza,caci in cf. cu Codul Fiscal,
Art. 296*4
Baza de calcul al contribuţiilor sociale individuale
(1) Baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale individuale obligatorii, în cazul persoanelor prevăzute la art. 2963 lit. a) şi b), reprezintă
câştigul brut realizat din activităţi dependente, în ţară şi în străinătate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte,
care include:
a)
veniturile din salarii, astfel cum sunt definite la art. 55 alin. (1).
Art.55al.(1):
1) Sunt considerate
venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă
Prima despre care vorbiti este venit de natura salariala,care intra in baza de calcul pt. stabilirea contributiei la somaj si implicit a indemnzatiei de somaj.