avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj calculata gresit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj calculata gresit

Am lucrat 20 ani la ROMTELECOM si am fost disponibilizat cu art 55 lit b(acordul partilor) in data de 01.04.2011. Intre 11.07 si 12.08.2011, am lucrat la o societate comerciala care mi-a desfacut contractul de munca cu art 65 alin 1.
Beneficiind de somaj conf legii am depus dosarul la AMOFM sect 4 in data de 18.08.2011.Mi s-a calculat o indemnizatie de somaj in cuantum de 1266 lei.
In data de 16.09.2011 am primit decizia de somaj cu indemnizatia in cuantum de 822 lei.Mi s-a explicat ca diferenta provine din neluarea in calcul a primei de fidelitate primite de la ROMTELECOM conf CCM.Mentionez ca salariul brut din luna Martie 2011(ultima lucrata la ROMTELECOM) s-a constituit din salariul pe respectiva luna plus bonusul de fidelitate acordat.Pt intreaga suma s-au retinut cotele pt somaj(pot prezenta acte doveditoare). Intrebarea mea este: de ce nu s-a luat in calcul si luna Martie 2011 la stabilirea cuantumului indemnizatiei de somaj? Mi s-a spus ca pot contesta in instanta in termen de 30 zile de la primirea deciziei(am semnat c-am primit 1 exemplar cu data 16.09.2011).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:08, 19 Septembrie 2011
...si atunci, cu suma reprezentand contributia individuala(291 lei) si cea datorata de angajator(291 lei) care s-a virat la bugetul asigurarilor pt somaj pt intreg venitul obtinut(cu tot cu bonus) in 03.2011, ce facem ?
omidrix:
Intrebati la Agentia de Somaj cum se procedeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul pentru indemnizatia de somaj lciotirla lciotirla Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de calculul somajului.Am lucrat intr-o firma peste 20 de ani si atunci cand locul de munca s-a desfiintat firma a ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei de somaj angcris angcris La data de 1.04.2011 am incetat CIM in baza art.55 ,lit.b din Codul Muncii.In ultima luna lucrata (martie) am primit un bonus (este numita prima de fidelitate ... (vezi toată discuția)
Calcularea indemnizatiei de somaj creanga_florin creanga_florin As dori sa stiu si eu cum se calculeaza indemnizatia de somaj Si dac se ia in calcul bonusul care l-am primit in ultima luna va multumesc (vezi toată discuția)