avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... termene
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

termene

am primit in cutia postala amenda pentru ca am condus fara rovinieta (un paradox ca detin rovinieta valabila ). vreau sa fac plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei. nu stiu cum se calculeaza termenul Sunt 15 zile lucratoare sau calendaristice? in pv scrie 15 zile de la data comunicarii.Poate ma lamureste cineva. Mulumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 16 Septembrie 2011
15 zile calendaristice, care incep in ziua urmatoare primirii pv.
mersi pentru raspuns
in afara de codul de procedura civila art.101 mai este vreo lege care interpreteaza termenele?
in cazu dvs se aplica art 1887 si urm Cod Cv si nu art.101 CPC deoarece nu este termen procedural.
matahachiro a scris:

in cazu dvs se aplica art 1887 si urm Cod Cv si nu art.101 CPC deoarece nu este termen procedural.

Termenul de introducere a contestatiei este un termen procedural si intra sunt incidenta prevederilor art.101 C.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Amenzi rovinieta, procedura de afisare fanedead fanedead Va rog sa ma sfatuiti si pe mine : In urma cu 2 zile am gasit in cutia postala un nr de 30 PV. Cum, in fapt, nici nu mai locuiesc acolo, cutia postala este ... (vezi toată discuția)
Anulare pv danzake danzake va deranjez iar :"> eu am gasit pv contraventional in cutia postala (care nu e prea bine asigurata neavand lacat sau altceva pt inkidere) Daca as zice ca nu ... (vezi toată discuția)