avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NERESPECTAREA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NERESPECTAREA

BUNA ZIUA,
IN URMA DIVORTULUI FACUT IN SPANIA , AM OBTINUT CUSTODIA COPILULUI .( ATAT EU CAT SI COPILUL SUNTEM REZIDENTI SPANIOLI ) . CONFORM PROGRAMULUI DE VIZITA , TATAL S-A INTORS CU COPILUL IN ROMANIA, URMAND SA SE INTOARCA IN SPANIA LA SFARSITUL LUNII AUGUST . ( CUSTODIA O ARE MAMA) .
ACTUL DE DIVORT (DEFINITIV SI EXECUTORIU) SI CUSTODIA AU FOST TRIMISE IN ROMANIA PENTRU RECUNOASTERE.
DIN PACATE AM FOST NEVOITA SA MA INTORC IN ROMANIA DEOARECE SOTUL NU DORESTE SA -MI DEA COPILUL.ACEST COPIL , PESTE DOUA SAPTAMANI , TREBUIE SA INCEAPA SCOALA IN SPANIA , ESTE IN CLASA A PATRA.
INTREBAREA MEA ESTE : IN ROMANIA NU AM NICI UN DREPT CA SA-MI VAD COPILUL ?
AM FOST LA DOMICILIUL TATALUI CA SA-MI IAU COPILUL . AICI AM AVUT PARTE DE JICNIRI , BATAI SI AMENINTARI. NU AM PUTUT SA MERG CU NICI UN POLITIST DEOARECE INCA NU AU IESIT ACTELE DIN TRIBUNALUL ROMANESC.
IN ACEASTA TARA MAMA NU ARE DREPTUL SA-SI VADA COPILUL?
CE POT FACE CA SA-MI POT RECUPERA COPILUL , SA-L TIN LANGA MINE PANA O SA IASA ACTELE ?
formulati va rog o planere penala impotriva sotului care nu respecta hotararea ( recunoscuta in fond cel putin in romania) pe cale de ordonanta solicitati inapoierea minorului de la orice persoana l-ar detine
trebuie luata legatura cu consulatul .poti face plangere la parchetul de domiciliu pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensile alimentara stabilita de instanta din strainatate Iulia Banu Iulia Banu Am urmatoarea situatie: divort pronuntat in strainatate, hotarare prin care se stabileste incredintarea copilului mamei precum si pensie alimentara. Tatal ... (vezi toată discuția)
Conventia de la haga cu privire la rapire internationala de minori ValiChira ValiChira Casatoriti fiind in Romania am imigrat in Canada unde am divortat. In Canada s-au nascut doi baieti. Acolo am avut garda comuna copiilor (o sapt./o sapt.). In ... (vezi toată discuția)
Necompetenta judecari incredintari copiilor romani in ue stefanspania stefanspania INTREBARE !!Daca un stat comunitar (contractant )respectiv (Spaniol )aplica masuri de protectie a drepturilor parintilor (mamei sau tatalui ) si a ... (vezi toată discuția)