laau a scris:
Revin cu acest subiect pentru ca nu imi sunt clare multe lucruri.
Sa zicem ca primesc somatia de executare inainte de 1 octombrie, in cazul acesta executarea silita se face tinand cont de noul cod civil sau nu? Respectiv executorul judecatoresc imi alearga copilul prin casa sau se opreste sa citeasca legea 134/2010 pe care o voi afisa pe oglinda, sectiunea referitoare la executarea silita in cazul minorilor?
Legea nr.134/2010 se refera la noul cod de procedura civila, care nu se stie cand va intra in vigoare...noul cod civil intra in vigoare la data de 01.10.2011
Regulile speciale de executare Art. 899 noul cod de procedura civila:
(1) Daca in termen de o luna de la comunicarea incheierii prevazute la art. 894 alin. (2), debitorul nu executa obligatia sa, executorul judecatoresc va proceda la executarea silita.
(2)
Executarea se va efectua in prezenta unui reprezentant al directiei generale de asistenta sociala si protectie a copilului si, cand acesta apreciaza ca este necesar, a unui psiholog desemnat de aceasta. Prezenta psihologului nu este necesara daca reprezentantul directiei are aceasta calificare.
(3) La solicitarea executorului judecatoresc, agentii fortei publice sunt obligati sa isi dea concursul la executare, in conditiile legii.
(4)
Nu este permis niciunei persoane sa bruscheze minorul sau sa exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea.
Sfatul meu este ca in momentul in care primiti somatia de executare, indiferent de data la care se intampla acest fapt, solicitati, in scris, sprijinul/asistare din partea reprezentantilor DGASPC-ului din raza teritoriala in care domiciliati.
Solicitati si sprijin in vederea consilierii "parintilor"- a tatalui...de exemplu,daca apreciati ca se impune, poate tatal minorului va intelege ca "dragoste cu de-a sila nu se poate" si ca "vorba dulce mult aduce", macar...in al doisprezecelea ceas!
Proiectul de lege privind punerea in aplicare a noului cod de procedura civila/penala este deocamdata supus dezbaterii publice:
[ link extern ]
Informativ:
[ link extern ]