avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita program vizitare minor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita program vizitare minor

Exista urmatoarea situatie: tatal a anuntat telefonic ca in data de 1 octombrie 2011 va apela la executare silita, executare ce urmeaza sa-mi fie comunicata de catre un executor. Exista pana in acest moment 3 dosare penale solutionate cu NUP (deschise de fostul sot impotriva mea pe motivul nerespectare program vizitare minor) si exista un al patrulea dosar penal deschis in cadrul caruia, la solicitarea procurorului, un ofiter a audiat minora care i-a povestit cum o bate tatal ei cand ea plange dupa mama, si ca ea nu vrea sa mai plece cu el.
In aceste conditii pot contesta executarea silita, aratand cu inscrisuri toate cele povestite mai sus, in termenul de 15 zile prevazut?
Consider ca o executare silita ar traumatiza in mod inutil un copil care a urmat deja un an de consiliere psihologica.

Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 09:37, 1 Noiembrie 2011
1.Nici un executor nu va poate lua copilul cu forta! Nu este mobila :stunned:
2.Formulati contestatie la executarea silita.
2 Formultati cerere pentru restrangerea programului de vizitare .Copilul poate fi audiat
Va multumesc mult pentru raspuns.
Puteti sa-mi spuneti va rog ce instanta judeca contestatia la executare silita?
Este vorba de Judecatoria in raza careia isi are copilul domiciliul?
In cazul in care voi cere suspendarea executarii cu plata unei cautiuni, valoarea acestei cautiuni este de 500 RON?
Buna ziua,

interventie moderator

@laau, va rog frumos sa nu deschideti mai multe topicuri cu privire la acelasi subiect deoarece regulamentul de postare in forum interzice acest fapt.
Va las deschis acest topic si il voi inchide pe celalalt.

Multumesc anticipat pentru intelegere.

Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Revin cu acest subiect pentru ca nu imi sunt clare multe lucruri.
Sa zicem ca primesc somatia de executare inainte de 1 octombrie, in cazul acesta executarea silita se face tinand cont de noul cod civil sau nu? Respectiv executorul judecatoresc imi alearga copilul prin casa sau se opreste sa citeasca legea 134/2010 pe care o voi afisa pe oglinda, sectiunea referitoare la executarea silita in cazul minorilor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
laau, utilizator
laau a scris:

Revin cu acest subiect pentru ca nu imi sunt clare multe lucruri.
Sa zicem ca primesc somatia de executare inainte de 1 octombrie, in cazul acesta executarea silita se face tinand cont de noul cod civil sau nu? Respectiv executorul judecatoresc imi alearga copilul prin casa sau se opreste sa citeasca legea 134/2010 pe care o voi afisa pe oglinda, sectiunea referitoare la executarea silita in cazul minorilor?

Legea nr.134/2010 se refera la noul cod de procedura civila, care nu se stie cand va intra in vigoare...noul cod civil intra in vigoare la data de 01.10.2011

Regulile speciale de executare Art. 899 noul cod de procedura civila:
(1) Daca in termen de o luna de la comunicarea incheierii prevazute la art. 894 alin. (2), debitorul nu executa obligatia sa, executorul judecatoresc va proceda la executarea silita.
(2) Executarea se va efectua in prezenta unui reprezentant al directiei generale de asistenta sociala si protectie a copilului si, cand acesta apreciaza ca este necesar, a unui psiholog desemnat de aceasta. Prezenta psihologului nu este necesara daca reprezentantul directiei are aceasta calificare.
(3) La solicitarea executorului judecatoresc, agentii fortei publice sunt obligati sa isi dea concursul la executare, in conditiile legii.
(4) Nu este permis niciunei persoane sa bruscheze minorul sau sa exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea.

Sfatul meu este ca in momentul in care primiti somatia de executare, indiferent de data la care se intampla acest fapt, solicitati, in scris, sprijinul/asistare din partea reprezentantilor DGASPC-ului din raza teritoriala in care domiciliati.
Solicitati si sprijin in vederea consilierii "parintilor"- a tatalui...de exemplu,daca apreciati ca se impune, poate tatal minorului va intelege ca "dragoste cu de-a sila nu se poate" si ca "vorba dulce mult aduce", macar...in al doisprezecelea ceas!

Proiectul de lege privind punerea in aplicare a noului cod de procedura civila/penala este deocamdata supus dezbaterii publice:
[ link extern ]

Informativ:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Executare silita vizite minor any86 any86 Buna ziua. As dori daca se poate sa imi raspunda un executor judecatoresc. Am primit ieri somatie de executare silita vizite minor, dar am unele ... (vezi toată discuția)
Contestatia suspenda executarea? Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Impotriva incuviintarii executarii silite am introdus in urma cu o saptamana contestatie la Judecatoria care a incuviintat cererea executorului, in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizitare minor demarat pe vechiul cpc dar fara finalitate + contestatie la executare cu termen in prezent lonita lonita Buna ziua. As dori sa supun atentiei urmatoarea speta. Am pus in executare o hotarare privind \\"[i]program vizitare minor[/i]\\" in luna noiembrie. ... (vezi toată discuția)