avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare silita vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare silita vizite minor

Buna ziua.
As dori daca se poate sa imi raspunda un executor judecatoresc. Am primit ieri somatie de executare silita vizite minor, dar am unele intrebari:
1.Executorul ne-a invitat marti pe minor si mama la sediul lui de la ora 16, mentionez ca tatal are vizita de la 18 cu ridicarea minorului de la locuinta mamei? Intreb daca acesta poate constitui un motiv pentru care nu s-a intocmit corect procedura de somatie?
2.Avand in vedere poprirea in favoarea creditorului (tatal), daca este normal sa se procedeze astfel, anterior primirii somatiei si daca depun contestatie avand si motive de fond,
- va urma o interventie cardiaca pentru minor undeva intr-o luna
-relatia deficitara cu tatal care a supus copilul la rele tratamente
3.Daca se depune luni dimineata contestatia si se admite, marti mai trebuie urmata procedura de somatie?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:51, 1 Octombrie 2022
Precizez că nu sunt executor judecătoresc.
1.Executorul poate să vă someze când vrea, nu e obligat să respecte programul din sentinţa judecătorească.
2.Ce poprire s-a făcut în favoarea creditorului ? Normal, poprirea pentru orice sumă se poate face după ce nu aţi plătit , în termenul din somaţie, obligaţia de plată.
3.Contestaţia la executare nu se judecă aşa repede, sub nici o formă de la o zi la alta, indicat este să vă prezentaţi la executor.
Executorii nu răspund la asa ceva din varii motive.

1. Executorul poate emite somația cand vrea dar prezentarea la executor nu se poate face decât conform datei din hotarare.
Executorul nu poate modifica hotararea judecătorească ci doar sa o execute în litera ei.
Legal vorbind, pentru ca ilegal multe se pot întâmpla...

3. Dacă se cere suspendarea executarii se poate judeca și a doua zi dacă depui la ora 8 dimineața acțiunea.
Am avut termen la 36 ore de mai multe ori la asa ceva dar eu depuneam pe la ora 12 acțiunea ca o făceam imediat, in cateva ore de la somație, mai ales ca prezentarea era din scurt.
Deci, se poate suspeda in 2 zile dar contestația pe fond durează mai mult.

Daca nu va prezentați și nu v-ati judecat ati dat de belea.Apare răspunderea penală.
Apelati la avocat care se pricepe la asa ceva ca sa nu o dati în bara aiurea.
Daca nu va permiteți avocat nu va jucați căci nu este asa de simplu precum pare...
Din 100 de avocati luati la întâmplare nu se stie dacă întâlniți vreunul care a studiat asa ceva pentru ca este destul de mult de analizat.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In nici un caz contestația dvs la executare nu se judeca într o zi ci in cateva luni probabil
1. Somatia a emis-o vineri (ca sa nu am timp de actiune), si prezentarea la sediul lui e in afara programului de vizita al minorului cu tatal. Daca aveti un text de lege as aprecia, chiar ma aflu in imposibilitatea de a ma apara mai ales ca copilul are boala cardiaca grava
2. Poprirea mi-a facut-o vineri pe toate conturile bancare, m-a verificat si la evidenta populatiei pt ca eu am o resedinta in CI de care nu stia nici fostul sot, mi-a imputat costurile avocatului tatalui costurile executorului si inca suma de 300 cf unui art
3. Tatal si-a facut vizitele cu minorul comunicand prin telefon sau mesaje, nu l-a luat de la locuinta mamei pt ca refuza sa mearga in domiciliul lui dar de altfel a comunicat in permanenta cu el
4. De asemenea somatia mi-a lasat-o cineva in cutia postala nu mi s-a inmanat prin posta romana
1. Text de lege care sa ii dea dreptul sa execute în afara programului de vizita trebuie sa aibă executorul. Și nu are text de lege și nici hotărâre...
Insa, daca nu contestați trebuie sa va prezentați.

Eu sunt extrem de rapid, de fel, la instante și nu știu cum v-ati descurca dvs. sau avocatul dvs. ca sa aveți timp sa va judecati și sa aveți și hotărârea.
Nu este deloc simplu asa ceva.

Scris din București 2022

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Obligare minor la consiliere psihologica Pimoga Pimoga Buna ziua, Acum 2 ani de zile as-a incheiat divortul. In urma divortului, domiciliul copilului a fost stabilit la mama. Intre timp, copilul a implinit 14 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizitare minor laau laau Exista urmatoarea situatie: tatal a anuntat telefonic ca in data de 1 octombrie 2011 va apela la executare silita, executare ce urmeaza sa-mi fie comunicata de ... (vezi toată discuția)